Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Turcja wstrzymuje handel z Izraelem. Powodem kryzys humanitarny w Strefie Gazy

Turcja wstrzymuje handel z Izraelem. Powodem kryzys humanitarny w Strefie Gazy

Trener Warty Poznań przed meczem z Widzewiem ZOBACZ WIDEO

Trener Warty Poznań przed meczem z Widzewiem ZOBACZ WIDEO

Polecamy

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Usłyszane po meczu Unii Oświęcim przeciwko Wiśle II Kraków. WIDEO

Usłyszane po meczu Unii Oświęcim przeciwko Wiśle II Kraków. WIDEO

Kazimierz Barczyk: W Małopolsce zainwestowano już 66 mld zł. Zmiany są rewolucyjne

Kazimierz Barczyk: W Małopolsce zainwestowano już 66 mld zł. Zmiany są rewolucyjne