Na Zachodzie takie stereotypy już nie istnieją, a w wielu restauracjach standardem jest podawanie dzbanka wody z kranu. W Polsce nadal brakuje przekonania, że coś podobnego jest dopuszczalne. Woda z kranu nie ustępuje tej z butelek. Nie ma w niej tak wielu minerałów jak w wodach wysoko-zmineralizowanych, ale z drugiej strony zawiera ich czasami więcej niż wiele wód butelkowych, zwłaszcza stołowych, i nisko lub średnio-zmineralizowanych. W "kranowiance" występują całkiem spore ilości wapnia, magnezu czy potasu.
Masz pytania dotyczące jakości i zaopatrzenia w wodę? ZADAJ JE TUTAJ! Odpowiedzą fachowcy z Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji! [KLIK]
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?