Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kraków Restaurant Week. W tym restauracjach zarezerwujesz stolik! [PRZEGLĄD]

kr
Adres
ul. Dominikańska 3

ALBERTINA Restaurant & Wine to koncept restauracji typu fine dine & wine, w której autorskie menu Szefa Kuchni Grzegorza Fica uzupełnia szeroki przekrój win z całego świata wyselekcjonowanych przez Kubę Janickiego.

MENU: 
Amouse Bouche
I.
Tatar z tuńczyka / Ponzu / Galaretka z Prosecco / Awokado / Mus z chrzanu / Werbena cytrynowa
II.
Krem z kalafiora / Pieczony czosnek / Wędzone żółtko 
III.
Filet z halibuta / Kuskus z sepią / Salsefia / Sos z cytrusów
IV.
Intermezzo
V.
Pieczona przepiórka z chili / Kiszona kalarepa / Zabaione jabłkowe / Pieczony por
VI.
Mandarynka gotowana w likierze Cointreau / Tapioka / Mleko kokosowe

Amouse Bouche
I.
Jajka przepiórcze w papilotach / Ponzu / Galaretka z Prosecco / Awokado / Mus z chrzanu / Werbena cytrynowa
II.
Krem z kalafiora / Pieczony czosnek / Wędzone żółtko
III.
Zapiekany bakłażan / Kuskus z sepią / Salsefia / Sos z cytrusów
IV.
Intermezzo
V.
Pieczony wędzony kozi ser / Kiszona kalarepa / Zabaione jabłkowe / Pieczony por
VI.
Mandarynka gotowana w likierze Cointreau / Tapioka / Mleko kokosowe
Adres ul. Dominikańska 3 ALBERTINA Restaurant & Wine to koncept restauracji typu fine dine & wine, w której autorskie menu Szefa Kuchni Grzegorza Fica uzupełnia szeroki przekrój win z całego świata wyselekcjonowanych przez Kubę Janickiego. MENU: Amouse Bouche I. Tatar z tuńczyka / Ponzu / Galaretka z Prosecco / Awokado / Mus z chrzanu / Werbena cytrynowa II. Krem z kalafiora / Pieczony czosnek / Wędzone żółtko III. Filet z halibuta / Kuskus z sepią / Salsefia / Sos z cytrusów IV. Intermezzo V. Pieczona przepiórka z chili / Kiszona kalarepa / Zabaione jabłkowe / Pieczony por VI. Mandarynka gotowana w likierze Cointreau / Tapioka / Mleko kokosowe Amouse Bouche I. Jajka przepiórcze w papilotach / Ponzu / Galaretka z Prosecco / Awokado / Mus z chrzanu / Werbena cytrynowa II. Krem z kalafiora / Pieczony czosnek / Wędzone żółtko III. Zapiekany bakłażan / Kuskus z sepią / Salsefia / Sos z cytrusów IV. Intermezzo V. Pieczony wędzony kozi ser / Kiszona kalarepa / Zabaione jabłkowe / Pieczony por VI. Mandarynka gotowana w likierze Cointreau / Tapioka / Mleko kokosowe https://restaurantweek.pl/
Kraków Restaurant Week. Idea jest prosta: każda restauracji przygotowuje specjalne pięciodaniowe menu w jednorodnej festiwalowej cenie 119 złotych. Dodatkowo w tym czasie można wziąć udział w spotkaniach, warsztatach i prezentacjach popularyzujących haute cuisine. Jak mówią organizatorzy: „Podczas festiwalu przekonamy się, że sztuka restauracyjna najwyższej próby to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Fine Dining to bowiem przede wszystkim jakość gourmet, sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia dla najbardziej wymagających”.

Sprawdźcie, które restauracje biorą udział!
Kraków Restaurant Week trwa od 20.02.2017 do 28.02.2017r.

Razem w domu, razem w pracy. Czy można uniknąć konfliktów?

Źródło: Dzień Dobry TVN

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto