Marnowanie jedzenia to częstszy problem, niż może nam się wydawać. Najczęściej wyrzucamy chleb, wędliny i owoce. Tymczasem czerstwe pieczywo można przerobić na bułkę tartą, z resztek wędlin przygotować „kociołek różności”, a ze skórek jabłek – pyszne czipsy!
Wykorzystujesz resztki w kuchni i jesteś ZERO WASTE? Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie.
Zadanie polega na przesłaniu przepisu, wykorzystującego składniki, które na co dzień traktujemy jako odpadki – np. obierki warzyw.
Przepis (najlepiej ze zdjęciem, ale nie jest to obowiązkowe) należy przesłać przez specjalny formularz do 22 grudnia.
____________________
KLIKNIJ i prześlij przepis! |
---|
____________________
Najlepsze przepisy ukażą się 30 grudnia w specjalnym dodatku do Gazety Krakowskiej i Dziennika Polskiego. Ponadto autorzy najlepszych przepisów dostaną atrakcyjne nagrody.
Konkurs kulinarny – zobacz, jakie nagrody czekają na Ciebie
Miejsce 1
- Książka „Gotuję, nie marnuję” Sylwia Majcher
- Ekologiczny kubek na kawę
- Zestaw ekologicznych sztućców
- Przyjazny dla środowiska lunchbox
- Woskowijki do żywności – wielorazowe
- Voucher na las w słoiku
Miejsca 2-5
- Książka „Gotuję nie marnuję” Sylwia Majcher
- Ekologiczny kubek na kawę
- Zestaw ekologicznych sztućców
- Przyjazny dla środowiska lunchbox
- Woskowijki do żywności – wielorazowe
Miejsca 6-15
- Książka „Gotuję, nie marnuję” Sylwia Majcher
- Zestaw ekologicznych sztućców
- Przyjazny dla środowiska lunchbox
- Woskowijki do żywności – wielorazowe
Zainspiruj się! Zapraszamy na panel dyskusyjny online i warsztaty ZERO WASTE:
Główny partner akcji ZERO WASTE:
____________________
Informacji o akcji udziela:
Paweł Podoluk
e-mail:[email protected]
REGULAMIN
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?