Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Kraków. To już rok od otwarcia parku, którego remont budził wielkie kontrowersje

NOWE
Kraków. To już rok od otwarcia parku, którego remont budził wielkie kontrowersje

Nie żyje wychowanek Odry Opole Marek Czakon. Zrobił międzynarodową karierę

NOWE
Nie żyje wychowanek Odry Opole Marek Czakon. Zrobił międzynarodową karierę

Polecamy

Trener Hutnika: Potwierdziły się moje słowa, że trafiłem do dobrej szatni

Trener Hutnika: Potwierdziły się moje słowa, że trafiłem do dobrej szatni

Juniorzy Cracovii i Legii zagrali w... hokeja

Juniorzy Cracovii i Legii zagrali w... hokeja

Są pieniądze na remont Biblioteki Czartoryskich. Dyrektor MNK: "Wreszcie"

Są pieniądze na remont Biblioteki Czartoryskich. Dyrektor MNK: "Wreszcie"