Terra Madre Slow Food Festival rozpocznie się 7 listopada i potrwa do niedzieli, 9.11. Będzie to wyjątkowa okazja do degustacji regionalnych potraw z całej Europy, przygotowanych zgodnie z filozofią slow food, a także lokalnych win i cydrów.
Kolejny maraton w Multikinie [bilety]
Oprócz degustacji i możliwości zakupu regionalnych produktów, będzie można wziąć udział w wyjątkowych kolacjach, przygotowywanych przez najlepszych szefów kuchni (rezerwacje przez strony poszczególnych restauracji).
Piątek, godzina 20.00
1. Nowoczesna Kuchnia Polska – Witek Iwański (Aruana – Serock) oraz Bartłomiej Płócienniak (Twój Kucharz – Kraków); www.twojkucharz.pl
2. Polskie ryby słodkowodne i węgierskie Tokaje wytrawne oraz Aszu – Bartosz Budnik (Romantyczna – Wzgórza Dylewskie) oraz Mateusz Turaj (Ancora Kraków); w kolacji weźmie udział producentka i właścicielka winnicy Pendits Márta Wille-Baumkauff; www.ancora-restaurant.com
Sobota, 20.00
1. Gęsina oraz polski drób sous-vide – Dominik Narloch (Hugo Restaurant – Poznań) oraz Łukasz Cichy (Biała Róża – Kraków); www.restauracjabialaroza.pl
2. Szał protein – wołowina i podroby – Aleksander Baron (Solec 44 – Warszawa) oraz Adam Chrząstowski (Ed Red – Kraków); www.edred.pl
3. Od samiutkich Tater do Bałtyku – Mariusz Siwak (Park Hotel – Szczecin) oraz Marcin Sołtys (Wierzynek – Kraków); www.wierzynek.com.pl
4. Dziczyzna między dworem a pałacem – Rafał Kopicki (Pałac Kościeszy – Przyjaźń, Kaszuby) oraz Janusz Fic (Dwór Sieraków – Sieraków pod Krakowem); www.dworsierakow.pl
Wstęp na targi kosztuje 5 zł.
7-9.11, EXPO Kraków, ul. Galicyjska 9
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?