Zobacz także: Wiślacy trenują przed meczem ze Skonto [ZDJĘCIA]
Kulinarny rejs rozpoczął się w zakolu Wisły. Tam krakowscy dziennikarze wraz z rodzinami zapakowali się na statek "Sobieski" i wyruszyli w górę Wisły. Podczas dwugodzinnej wycieczki do Tyńca wszystkie drużyny przygotowywały się w skupieniu do konkursu, szeptem omawiając tajemne receptury.
Gdy drużyny pochylały się nad grillami, cała reszta piknikowała w cieniu opactwa Benedyktynów, zajadając się szynką, kaszanką i kiełbaskami z firmy Gawor w Podstolicach i popijając wino dostarczone przez Jerzego Skałkę, przedstawiciela firmy Partner Center.
Kiedy konkursowe pstrągi były już gotowe, pracę rozpoczęło jury pod przewodnictwem Danuty Grechuty. Obradowało w samotności, w pewnym oddaleniu. A potem wydało werdykt.
Pierwsze miejsce ex aequo zajęli dziennikarze kucharze z "Dziennika Polskiego" i Radia Kraków. Pierwsi naszpikowali rybę masłem czosnkowym, pietruszką i sosem chrzanowym, drudzy - pokrzywą, szczypiorkiem, marchewką, pieczarkami. Tuż za nimi, na drugim miejscu, byliśmy my! Szef od gotowania Marcin Makówka, na co dzień rządzący w dziale foto, umyślił napchać do pstrąga kurek. No i nieźle mu wyszło.
Za nami byli koledzy z Krakowskiej Grupy Multimedialnej i stacji TVN oraz "Gazety Wyborczej".
Wybierz z nami Miss Lata Małopolski! [ZOBACZ ZDJĘCIA KANDYDATEK]
Kochasz góry?**Wybierz najlepsze schronisko Małopolski!**
Urządź się w Krakowie!**Zobacz, jak to zrobić!**
Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z Krakowa! Zapisz się do newslettera!
Świątek w finale turnieju w Rzymie!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?