MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zawartość witaminy C w 100 g – 183 mg...
fot. ewastudio/123rf.com

Co ma więcej witaminy C niż cytryna? Te łatwo dostępne i tanie owoce i warzywa zadbają o twoją odporność. Które z nich warto jeść jesienią?

Czarna porzeczka

Zawartość witaminy C w 100 g – 183 mg
Zarówno owoce, jak i liście czarnej porzeczki to źródło witaminy C. Owoce najlepiej jeść na surowo, ale można je też wykorzystywać do przygotowania przetworów takich jak dżemy, galaretki i soki. Z liści zaparza się herbatkę. Owoce czarnej porzeczki wzmacniają serce i naczynia krwionośne oraz regulują ciśnienie krwi. Garść czarnej porzeczki dwukrotnie pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C.

Zobacz również

Wystawa Fotografii Łukasza Grudnia

Wystawa Fotografii Łukasza Grudnia

Piotr Borawski wróci na fotel wiceprezydenta Gdańska, będzie też drugi wice z KO

Piotr Borawski wróci na fotel wiceprezydenta Gdańska, będzie też drugi wice z KO

Polecamy

Jak zmienić plik na PDF? Prezentacje, obrazy i dokumenty

Jak zmienić plik na PDF? Prezentacje, obrazy i dokumenty

„Koniec marzeń”? Wrażenia ósmoklasistów po egzaminie z matematyki

„Koniec marzeń”? Wrażenia ósmoklasistów po egzaminie z matematyki

Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik

TYLKO U NAS
Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik