Browar Złoty Pies (ul. Wita Stwosza 1-2) swoją nazwą nawiązuje do godła jednej z najbardziej charakterystycznych kamienic w Rynku. W głównej sali na pierwszym piętrze budynku, gdzie znajduje się część pubowa i restauracyjna, stoją już dwie wielkie miedziane kadzie. Tam będzie można zobaczyć, jak zaczyna się proces warzenia piwa, a nawet samemu dorzucić słodu i chmielu.
– Browar rzemieślniczy ma tę zaletę, że piwo będzie u nas dojrzewało w swoim naturalnym tempie. Poza tym będziemy warzyli piwa w różnych stylach, w oparciu o autorskie receptury – zapowiada Łukasz Szwed, piwowar browaru Złoty Pies.
W browarze będzie także restauracja, z sezonowym menu i produktami dostarczanymi przez regionalnych dostawców, na stałe związanych ze Złotym Psem. Kuchnia będzie otwarta, więc przygotowywanie potraw podejrzymy tak samo, jak proces warzenia piwa.
Piwa napijemy się także w klimatycznej i kameralnej piwnicy.
Otwarcie browaru Złoty Pies planowane jest latem.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?