15 regionalnych przysmaków Małopolski: kiełbasa z gminy Liszki, krówki spod Alwerni. Co zjeść, podróżując po Małopolsce? [LISTA] 19.07

OPRAC.: Karina Czernik
Co zjeść, podróżując po Małopolsce? Andrzej Banaś/ Małopolski Festiwal Smaku, Wadowice 2015
Będąc w rejonie Tarnowa warto napić się herbaty lub nalewki z tarniny, okolice Krakowa - a dokładniej gminy Liszki i Czernichów znane są z kiełbasy lisieckiej, fani słodyczy natomiast koniecznie powinni spróbować krówki regulickiej. Jakie jeszcze smaki kryją regiony Małopolski? Są ich setki, my wybraliśmy tylko 15. Sprawdź, czego koniecznie spróbować!

Wideo

Materiał oryginalny: 15 regionalnych przysmaków Małopolski: kiełbasa z gminy Liszki, krówki spod Alwerni. Co zjeść, podróżując po Małopolsce? [LISTA] 19.07 - Gazeta Krakowska

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie