9 z 10
Poprzednie
Następne
TOP 10 jesiennych przepisów kulinarnych [ZDJĘCIA]
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym z imbirem
Składniki: 2 szklanki soku świeżo wyciśniętego z pomarańczy, 2 cm świeżego imbiru, 5 łyżek brązowego cukru, 5 łyżek octu balsamicznego, 2 piersi kaczki. Przygotowanie: Skórę kaczki natnij w kilku miejscach, obsmaż na patelni z dwóch stron. Następnie przełóż je na blachę i wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni na około 20 minut. Na patelnię po kaczce wrzuć cukier i poczekaj, aż się skarmelizuje. Wtedy dodaj ocet i starty imbir, gotuj, aż otrzymasz jednolity sos, wówczas wlej na patelnię sok i gotuj kilka minut, aż sos zgęstnieje. Gorącą kaczkę pokrój w plastry i podawaj z sosem.