MENU SYLWESTROWE:
Welcome drink – szampan z kawiorem truskawkowym kolacja podawana do stolików
Przystawka
1) Tatar z łososia z kaparami cytryną i szczypiorkiem z dresingiem z zielonego chrzanu kawiorem ryby latającej marynowanymi kwiatami fasoli z białym pieczywem
Lub
2) Tartinki z marmoladą z czerwonej cebuli i kozim serem podane na rukoli z dresingiem z dojrzewającego octu balsamicznego z Modeny wykończone kiełkami i pomidorkami koktajlowymi
Pierwsze danie
1) Aksamitny Krem brokułowy z kuleczkami serowymi i ciepłym pieczywem lub
2) Krem porowo ziemniaczany z dodatkiem Lazura i ciepłym pieczywem
Danie główne
1) Pieczony w ziołach kurczak kukurydziany podawany w całości z ziemniaczanym duo pietruszkowo-marchewkowym, warzywami i sosem Chasseur
Lub
2) Gicz jagnięca duszona na wolnym ogniu w czerwonym winie, z warzywami opiekanymi w miodzie podawana na pietruszkowo marchewkowym duo ziemniaczanym z ciemnym sosem z dodatkiem czerwonej porzeczki
Lub
3) Grilowany bakłażan przekładany szpinakiem i pomidorem zapiekany z mozarellą w towarzystwie papryki nadziewanej kaszą cous cous z fetą i suszonymi pomidorami z sosem pomidorowo bazyliowym z grzankami i rukolą Deser Mille-Feuilee lodowe w trzech smakach z gorącym sosem z wiśni flambirowanych w cherry z eklerkiem z waniliowym nadzieniem
A także: Po kolacji zimna płyta (dostępna aż do godziny 02:00) Gorący posiłek po północy – podamy o godzinie
01:00
Strogonof z wołowiny z ciepłym pieczywem Podkurek
02:00
Barszcz czerwony z krokietem
Napoje:(pakiet napojów dostępny aż do godziny 04:00!)
Wódka/piwo
woda mineralna
soki owocowe
kawa lub herbata
A na powitanie nowego roku - Cava Brut (1 butelka na 4 osoby)
Zimny bufet z przekąskami:
Ryba maślana z vinegretem cytrynowymŁosoś wędzony w towarzystwie dresingu z młodego chrzany
Quiche ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem blue
Pomidorki koktajlowe nadziewane serem feta i oliwkami w towarzystwie rukoli
Trio canapes:
- mus cytrynowy, wędzony łosoś, kawior z alg i kapary na pumperniklu
- krem pietruszkowy, salami, papryka jalapeno i kiełki na pieczywie razowym
- Vintage Pate, marynowany kalafior i suszona żurawina na pszennej grzance
Duo z kremowego łososia poszetowanego i gravalaxa w asyście zielonych szparagów
Tulipan z pieczonego rostbefu wypełniony nadzieniem a la chili con carne
Trio past podawanych z pitą:
- Hummus
– arabska pasta z prażonego sezamu i ciecierzycy
- Gehakta
– holenderska pasta z wątróbek- Tapenada
– francuska pasta z czarnych oliwekTatar z tuńczyka aromatyzowany kolędrą, szczypiorkiem i limonką serwowany z kawiorem na alba-tostach SUSHI
- Klasyczne sushi futomaki i uramaki podawane z sosem sojowym i wasabi
- Futomaki z łososiem
- Uramaki z tyńczykiem
- Hosomaki z ogórkiem Krążki z kurczaka z nachos i jalapeno
Pasztet z kurzych wątróbek flambirowanych w whiskey z chutney z jesiennych owoców
Sałatka ziemniaczana ze szczypiorkiem i majonezem
Sałata grecka
NA SŁODKO:
Mille-feuille z trzech kremowych musów na maślanym ciasteczku, Słodkie musy – owocowe oraz czekoladowe
Ciasteczka pomarańczowo migdałowe Mini deski serów, Wybór owoców
Miejsce:
ul. Lubicz 28
tel. 12 4300438
[email protected]
www.trzykroki.pl
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?