4 z 10
Poprzednie
Następne
Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]
Minipizza na cieście francuskim
Składniki: 100g pieczarek, 4 pomidory, 2 kulki sera mozzarella , 1 grillowana pierś z kurczaka, 50g koncentratu pomidorowego, 1 papryka, 1 cukinia, świeży tymianek, oliwa z oliwek, garść oliwek, sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie warzywa umyj i pokrój w plasterki. Pokrój też mozzarellę i kurczaka. Ciasto francuskie rozwiń, zawiń brzegi, aby składniki „nie uciekły”. Ciasto podpiecz w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez około 10. (pamiętaj aby ciasto „podziurawić” widelcem). Podpieczony spód wysmaruj koncentratem, posyp świeżym tymiankiem, następnie układaj kawałki kurczaka, warzywa, na wierzchu ułóż ser, posyp odrobiną soli i pieprzu, polej oliwą. Zapiekaj około 20–25 min w temperaturze 180 stopni.