Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu...
fot. fot. archiwum polskapress

Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]

Krem ze szparagów

Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu warzywnego, 100 ml śmietanki kremówki, 5 łyżek płatków parmezanu, oliwa z oliwek, bazylia Przygotowanie: Jeśli szparagi mają grube, twarde końce, odetnij je lub obierz. Gotuj je związane sznurkiem, „na stojąco” tak, by czubki wystawały nad powierzchnię wody. Miękkie szparagi pokrój, za pomocą blendera wymieszaj bulion ze śmietanką, 2 łyżkami parmezanu, bazylią i szparagami. Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.

Zobacz również

Niezwykłe widoki na nocnym niebie. Od zorzy polarnej do żagla słonecznego

Niezwykłe widoki na nocnym niebie. Od zorzy polarnej do żagla słonecznego

Turcja wstrzymuje handel z Izraelem. Powodem kryzys humanitarny w Strefie Gazy

Turcja wstrzymuje handel z Izraelem. Powodem kryzys humanitarny w Strefie Gazy

Polecamy

3 Maja w Krakowie. W centrum miasta szykuje się wiele zmian

3 Maja w Krakowie. W centrum miasta szykuje się wiele zmian

Bogumił Sobczyk ponownie zostanie Starostą Powiatu Olkuskiego?

Bogumił Sobczyk ponownie zostanie Starostą Powiatu Olkuskiego?

Założyła sztuczne rzęsy i oślepła. Jej oko zmieniło kolor

Założyła sztuczne rzęsy i oślepła. Jej oko zmieniło kolor