RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Kraków » Forum » Strony specjalne » Małopolska dla narciarzy » Kamionna - Laskowa
  • Kamionna - Laskowa
  • płasko gość (gość) 2006-01-19 11:19:44

fajny stok bardzo dobry do nauki dla początkujących. Oświetlony i chyba nawet muzyczka z głośniczków leci, przyjemnie się jeździ.
  • NIE POLECAM !!! narciarz (gość) 2006-03-17 12:39:34

Obsolutnie nie polecam jazdy na nartach w Laskowej tam jeszcze wlasciciel-obsluga stoku nie nauczyli sie kultury . To zwykly wiejski wasaty chamski gbur , dzieki takim ludziom stacja ta nigdy nie bedzie godna polecenia, dobra rada omijac ten stok z dala i jezdzic na kazdym innym byle nie tam puki szefostwo stoku nie nauczy sie kultury . Kto byl tam napewno wie o kogo chodzi (chamski wasacz)
  • warto!!! lary (gość) 2007-12-25 10:41:15

Na szczęcie opinia poprzednika jest odosobniona.
    Na różnych forach znalazłem same pozytywy
  • nie warto gosc (gość) 2007-12-30 10:02:37

Kilka dni temu mialam okazje do sprawdzenia tego stoku. Porazka.Dzialaly 2 wyciagi-krzesełka i 1 orczyk. Kolejka krzesełkowa w godzinie najwiekszego szczytu stanęła na ponad godzine. Poza tym jak dla mnie malo urozmaicony stok. Ośla łączka owszem jest tylko na samej gorze stoku-a potem powrót na dół juz trasą trudniejszą. Niedoświadczonym zycze powodzenia.Wole inne stoki.
  • nieprzygotowany stok! Beti (gość) 2008-01-02 11:01:29

28.XII miałam okazję skorzystać z tego stoku. Długość stoku może i fajna, ale: stok absolutnie nieprzygotowany!! w wielu miejscach oblodzony (3 lub 4 wypadki - chyba się ludzie połamali i nic dziwnego na tym lodowisku), a do tego wyciąg krzesełkowy \"nowy\" chyba z odzysku po jedzie na górę ok 12-15min!! dodam że na następny dzień czas oczekiwanai na dojazd na parking to ok 4-60min!! ponieważ podobnie jak na stoku jeden LÓD!!
  • szerokich stoków !!! lary (gość) 2008-01-02 23:11:05

po prostu jedź w alpy
  • wypowiedź kompletnego laika obsługa (gość) 2008-01-02 23:19:45

Zapewniam,ze kolej krzesełkowa jest nowa a to,ze jechalo się jak jechało to wina zachowania napalonych i czasami bezmyślnych pseudo-narciarzy.
    Wazniejsze bezpieczeństwo od dogadzania takim jak ty,ktorzy mając dojście do internetu smaruja bzdury,myśląc ,że posiedli wirtualną władze!
  • opłaca sie sebastian (gość) 2008-02-08 22:06:16

opłaca sie dlatego że w oklolicy nie ma fajniejszych stoków i wszystkim polecem ten stok!! a ogulnie to stok jes zawsze super przygotowany i miła obsługa :):)
  • niezle MArco (gość) 2008-02-13 14:03:34

Jazda rano o 8:00 do 12:00. Później kolejki.
    Od 16 do 20 znow mozna smigac. Ogolnie ok i mniejsze kolejki jak na jaworzynie. Dojazd tez niezly i parking za dzien chyba 8 zł.
  • Bardzo dobra stacja w Limanowej! grzes (gość) 2008-04-13 20:45:52

W okolicy powstała bardzo ciekawa stacja narciarska w Limanowej na Łysej Górze z 4-0s. wyciągiem krzesełkowym i 2 orczykami. Trasy są naśnieżane i oświetlone. Ze szczytu prowadzą 2 trasy - 1100m. - niebieska i 700m. FIS - czzerwona/czarna a także 300m. zielona przy orczykach.
    więcej na:
    www.lysagora.eu
  • Stacja przyjazna dla narciarzy Karol (gość) 2009-03-16 14:14:04

Stacja przyjazna dla narciarzy, parkingi bezpłatne,bezpłatna inhalacja na drogi oddechowe w czasie wyjazdu wyciągiem przez las na górną stację-polecam.
  • Stacja przyjazna dla narciarzy Karol (gość) 2009-03-16 14:19:43

Opinia dotycząca stacji przyjaznej dla narciarzy dotyczy Stacji Laskowa-Kamionna.
  • Super Stacja-polecam Karol (gość) 2009-03-19 12:20:00

Super stacja -polecam wszystkim
  • ODradzam!!! Ivi (gość) 2011-01-18 14:35:06

Byłam pierwszy las w laskowej 06.01.2011. Ze względu na wolne mega tłumy i godziny stania w kolejkach,ale na to akurat byłam przygotowana... Ale przygotowanie stoku po odwilży żadne!!!! Jeden lód! A przy zsiadaniu z krzesełek porażka!!! Zero spłaszczenie i goły lód! Co chwile zatrzymywali wyciąg żeby Ci co sie pokładli zdąrzyli uciec przed następnymi zsiadającymi. Jeden facet nie zdążył sie zeskrobać i dostał deską w tył głowy,dobrze że miał kask bo już by go nie było wśród żywych!! Jeżdże już kilkanaście lat i pierwszy raz coś takiego widdziałam i niestety sama w tym miejscu miałam wypadek i pozrywałam wiązadła,o konsekwencjach nie muszę mówić...I nie jestem zadufaną w sobie narciarką i nie pisałabym o tym gdyby to było spowodowane brawurą... Zresztą cieżko o nią podczas zsiadania z wyciągu. A pisanie że to jest stok dla początkujących to żenada... Zastanówcie sie i przypomnijcie sobie czy na poczatku przygody z nartami chcielibyscie tam jeździć.... Bo przez takie komentarze ktoś sobie krzywdę zrobi! Coraz więcej na forach czyta się opinie że ten stok jest wiecznie oblodzony,wiec nie jest to odosobniona opinia,poczytajcie dobrze
  • i jeszcze jedno.... Ivi (gość) 2011-01-18 14:45:20

zapomniałam dodać że jak czekałam w szpitalu w limanowej na założenie gipsu (około godziny) na SOR trafiły kolejne cztery osoby ze stoku w Laskowej,z czego trzy doznały wypadku w tym właśnie miejscu. Stan jednej osoby ciężki! Nawet ratownik GOPRu który zwoził mnie na dół wypowiadał sie negatywnie na utrzymanie stoku. Narciarze zgłaszali tą sytuacje kilkakrotnie ale bez żadnego odzewu ze strony ośrodka. Kompletna olewka,byleby kasiorę zabrać a reszta niech sie kładzie i łamie,a co tam....
  • uwaga płasko G!BoN (gość) 2011-01-24 21:04:44

generalnie stok nawet długi, ale bardzo płaski
    jedynie na początek i końcówka pozwala poszaleć, natomiast najdłuższy odcinek środkowy jest bardzo płaski i wąski

jeżdżę na desce dopiero drugi sezon, ale na tym stoku zdecydowanie się wynudziłem i wiem, że już tam nie wrócę
    zdecydowanie wolę Kasinę, stok krótszy ale nachylenie sensowne

początkujący mogą być jednak zadowoleni
    muld raczej do 14 nie było, ale za to sporo lodu
  • NIE!!!!! toom (gość) 2011-02-02 09:55:13

Zgadzam Się z Ivi!!! Stok oblodzony a za komentarze że początkujący będą zadowoleni powinni stąd wywalać... Nie umiesz jeździć przynajmniej dobrze nie wybieraj się tam! trust me! Jak chcesz się uczyć- Białka jest ok. Nachylenie niewielkie i co najważniejsze stok zadbany i utrzymany pomimo tłumów i odwilży. Znajoma też się połamała w Laskowej i też 06 stycznia,więc coś musiało w tym być Ivi,słyszałem że z wyciągu się w tym dniu spadało a nie zjeżdżało ani zsiadało.... Życzę powrotu do zdrowia i OMIJAJCIE Laskowa,początkujący narciarze....

KOD