RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Kraków » Forum » Wydarzenia » Regionalne » Podegrodzie: handel alkoholem dzieli gminę
  • ks. prałat ja (gość) 2011-01-22 09:04:49

100% racji ma ks. prałat- przeczytajcie raz jeszcze.
  • Gdzie i kiedy kupić alkohol? bolo-szeryf (gość) 2011-01-22 09:25:49

Nie wierzę opozycji p. Wójt - alkohol na terenie nie tylko Gminy Podegrodzie ale w całym powiecie sądeckim można zakupić o każdej porze dnia i nocy u prywatnych wytwórców tego napoju ito o połowę taniej. Zmniejszenie punktów sprzedarzy da większe zarobki prywatnym wytwórcom.
  • Ktos musi sprzedawać Rysiek z Arkansas nie pijacy (gość) 2011-01-22 21:12:30

Ten produkt zawsze cieszył sie powodzeniem. Mądrzejszy ten co sprzedaje nisz ten co pije :)
  • Koncesje Razor (gość) 2011-01-23 08:21:53

Właśnie wszelkie koncesje rodzą najwięcej patologi, łapownictwa i wspierają szarą strefę. Mówienie o walce z łatwym dostępem do alkoholu w gminie, w której w każdym domu można spotkać bańkę na mleko z wywierconym otworkiem, że o wężownicy nie wspomnę, to czysta hipokryzja.
  • DLA KS PRAŁATA PARAFIANIN ROZSĄDNY (gość) 2011-02-16 21:08:14

Z WYPOWIEDZI KS PROBOSZCZA WYNIKA ZE PAN JEZUS POSTĄPIŁ NIE ŁĄDNIE BLOKUJĄC HANDLOWCÓW W SWIATYNI JEROZOLIMSKIEJ NISZCZAC IM STRAGANY I WYZUCAJĄC ICH Z PRZEDSIANKA ONI TEZ MIELI SWOJE POTRZEBY LUDZIE TEZ BYLI ROZSĄDNI I MOGLI SAMI DECYDOWAC .
    CZYLI EWANGELI W ZYCIU PRZESZKADZA NAWET PROBOSZCZOWI .
  • alkohol w gminie Podegrodzie Racja racja (gość) 2011-02-19 23:55:59

To zwiekszenie punktów to zapłata za kampanię wyborczą. Stawiali wódke niezdecydowanym by głosowali na Gromalową. Tak sie wygrywa wybory. Łatka był do dupy bo nie pił i nie stawiał
  • alkohol w Podegrodziu SERENA (gość) 2011-02-20 10:02:40

No i wyszło szydło z worka, ks. proboszcz jest "za " i "przeciw" jak zwykle księża pokiwać paluszkiem ale "dutki" z alkoholu mile widziane na plebanii., więc jest za handlowcami bo i jemu skapnie. łatka był "be"
    bo nie pił i nie był za alkoholem.
  • ALKOHOL W pODEGRODZIU Kulturalny (gość) 2011-02-20 10:07:19

kSIĘŻE PROBOSZCZU - MARA DO ZERA.
    Wystarczy popatrzeć na imprezy w GOK-u "Gminny OSrodek K U L T U R Y!!!! a Krzysiek to jego idol!!!!
    Taka to podegrodzka kultura.
  • alkohol w Podegrodziu komiwojażer (gość) 2011-02-20 10:12:03

Do Razora - to fakt koncesja to kupa piniądzorów pozabudżetowych, wydawanych przez specjalna komisję
    którą nadzoruje wojcina - więc wiesz o co chodzi!!!
  • handel gorzała w Podegrodziu parafianin (gość) 2011-02-20 18:54:03

Jak mogła glomalina zaproponowac 50 punktów sprzedazy wóóóóóódy, kiedy placówek na terenie gminy jest mniej. Beda nowe??? gdzie w GOKU? na poczcie??? na plebaniach??? a może w szkole w olszanej???
  • alkohol w Podegrodziu poważna osoba (gość) 2011-02-22 19:07:47

To jest właśnie wychowanie w trzeżwości- podobne pojecie miała Agata Zarabskapozwalaja pic strażakom w szkole bo miała do nich zaufanie. Widze wójcina tez ma do nie zaufanie bo pozwala jej startować do konkursu na dyrektora. Odnowi "TOWARZYSTWO WZAJEMNEJ ADORACJI", czekaja na obiecane posady w nowej częsci szkoły. Małgorzato to gwóżdż to twojej "kariery" Dziwię się,że wierzysz tym klakierom. Posprawdzaj sobie zanim do tego dopuścisz. Nie znam cie bliżej ale Agatę tak.Mieszkam w sasiedniej gminie ale działalność Agaty poznałam w różnej dziedzinie. Jeżeli wygra wybory, napiszę dokładnie o co chodzi i co z tym zrobisz ???????????????????
  • Podegrodzie olszanianka (gość) 2011-02-22 21:59:54

Z dwa punkty by się przydały /nowe/ w Olszanej by nie musieli latać daleko jak do szkoły wróci Agata. Wróca imprezki. Kreciucha już im się pewnie znudziła. jak pisze RAZOR i pewnie bańki pordzewiały.
    Olszano sąsiadko Jadamwoli aleś upadła. Przykro mi że to moja wieś rodzinna.
  • trzeżwość nauczyciel (gość) 2011-02-24 17:22:05

Ciekawe dlaczego ksiadz wiecej sie nie wypowiedział. Ale palnąl "banię", mielismy go za madrzejszego
    Nie wiem dlaczego sympatyzuje z Gromalową. Toż to katastrofa, kompromitacja.
  • lola (gość) 2011-02-25 19:36:10

ksiądz to bardzo mądry człowiek przynajmniej wie do kogo należy wychowanie dzieci a z drugiej strony co by się stało w Podegrodziu gdyby chodziły same Łatki nie pijące i fałszywe obrabiające tyłek wszystkim i węszące jak były wójt gminy który nie mówi o swoich przekrętach tak jak na przykład nie wziął ani jednego dnia urlopu a kampanię swoją prowadził w godzinach pracy i na wczasy pojechał podczas powodzi a za to brał pieniądze to jest uczciwe niech się walnie w pierś
  • gorzała w Podegrodziu. samoorzadowiec (gość) 2011-02-26 13:03:08

A jednak chodziło wam o to by móc pić wszedzie, gdzie pracujecie. To wasz poziom.
    A o urlopie wójta jak n ie wiesz to nie pisz. Najpierw piszesz,że wójt pojechał na urlop jak była powódż a potem,z nie wziął ani dnia. Brał urlopy ale nie wszystko zdązył wykorzystać jak wszyscy samorzadowcy. Zapytajcie Gromalową ile wzięła pieniędzy na odchodne z Raby???? Napewno nie powie ale daję jej szansę a potem napiszę, będzie wam bardzoooooooo! głupio.
  • kiki (gość) 2011-02-26 13:46:59

właśnie w godzinach pracy korzystał z urlopów bo po co tracić swoje pieniądze
  • Podegrodzie druga Jola (gość) 2011-02-27 21:08:49

Jola ale ty durna jestes ale jad z ciebie uchodzi jak od wszystkich "gromalowców". Prosze księdzxa niech ksiadz powie coś tym nawiedzonym, bo sam straci w oczach parafian
  • podeg. Jolusia (gość) 2011-02-27 21:15:35

Jak myslisz jak sie liczy urlop., preecież w godzinach pracy. Głupota gdyby latała ty bujałabys się wysoko
    w obłokach. Ko0bieto ucz się prowadzić lekcje polskiego a nie wypisuj bzdur.
  • Wpis zgłoszony do moderacji
  • kolonie psiapsiółka (gość) 2011-03-02 20:43:57

Oj dobrze,że piszesz o koloniach. Mam napisać jak organizowała kolonie Agata. Wysyłala dzieci znajomych nierolników, czyli fałszowała karty dla KRUSU /posiadam takie/ W jakie układy wchodziła z kierownictwem kolonii w Przesiece i in.?????? Wyjeżdzały dzieci wybrane i wiekszość z Gmin łukowica i Chełmiec a nasze o tym nie wieedziały??? Jak dobierała klikę na biegi mikołajkowe?? po ile były paczki
    a ile wykazano /mamy wycenione komisyjnie/. Sprawa ujrzy światło - w prokuraturze, pisać dalej??????
  • alkohol w gminie Podegrodzie górolicek (gość) 2011-03-02 20:50:25

Jola jesteś bardzo ograniczona, piszesz takie bzdury, chyba z zadrości, że nie miałaś mozliwości byc "kimś". Czytac ze zrozumieniem też nie umiesz ale to typowe dla nauczycieli . Pracuję ale potrafię sobie zorganizować czas. Boli cie,że przedtem tylko wy pisaliście , bo zdanie innych nie były puszczane, gnoiliscie wszystkich dla zdobycia władzy. Ale to wam bokiem wyjdzie, już wychodzi Hahahahagórolicek
  • kolonie sasiadka (gość) 2011-03-04 16:08:13

Oj opowiadały dzieci jakie balangi były na koloniach jak wyjeżdżały z Agatą. Zresztą jeżdziła z całą rodziną, dzieci i matka, ciekawe jakim sposo0bem jak to było dla rolników. Mieszkam niedaleko i nie bardzo wiem
    gdzie ma pole i czy płaci KRUS, chyba napiszę do Krusu.
  • Agata emerytki (gość) 2011-03-05 18:26:36

Jestem emerytką, starszą osoba, dzieci mi pomogły napisać to - Pani Małgosiu znam ja i inne osoby mi znajome trochę Panią. Agatę znamy bardzo dobrze i dobrze ci Małgosiu ,życzymy ale zlituj sie i nie bierz
    Agaty na dyrektora. Jaka to była klika z Nieciem w Gostwicy jakie robili rózne rzeczy niedobre, chodzi tu też o pieniądze to szkoda gadać. Oni Pani zrobią świństwo.
  • bez tytułu wyborca (gość) 2011-03-07 11:22:22

Brawo emerytki za odwagę, ja podobnie jak wy też popierałam P.Gromalową, ale jest mi bardzo przykro, że daje się napuszczać takim ludziom jak Agata, Pawłowscy, Nieć i kilkunastu strażaków, przez których wyłazi tylko chęc zemsty na poprzednich rządzacych. To jest tylko ich prywatna wojna, myślę,że Pani nie jest zawistna i też chce sie zemścić na swoje. Jeśli się mylę to zweryfikuję moje poglądy.
  • alkohol obeznany (gość) 2011-03-10 19:57:52

AGATA OD ALKOHOLU --- słyszymy,że startuje w konkursie na dyrektora w Olszanej i bedzie jak było.
    Imprezki mniejsze i większe, wódeczność będzie sie lała, będa sie łamać po pijaku, Oj bedzie, bedzie wesoło. Na nauke zabraknie czasu.
  • szkoła rodzic nie z kliki (gość) 2011-03-13 16:44:52

Tak masz racje na głupotę nie ma rady. Bedziecie pić - jedna już odpadła, czas na drugą.Czosnek może obrodzi w tym roku to bedziesz mogła żreć do woli by nie jechało wódą w szkole.
  • smutne to Fakt (gość) 2011-03-15 10:59:45

Pani Agata została rok temu w sposób chamski wyrzucona z funkcji dyr szkoły. żeby ratować swoje dobre imię MUSIAŁA udać się po sprawiedliwość do sądu. Tam wygrała na całej linii.Sąd odrzucił wszystkie zarzuty jakie postawił jej wójt. A w uzasadnieniu po prostu ośmieszył jego niekompetencję i...głupotę.
    A teraz w koment. przeczytam ,że sąd to też klika itp.Myślcie zanim coś napiszecie, co drugi tu komentarz to paszkwil zawierający 0% prawdy i 0% myślenia- ato przecież nie boli.
  • ???? (gość) 2011-03-15 11:44:50

Paszkwile ??? 100% prawdy!!!! głos ludu ... Tyle w temacie. Nie wypowiadam się na temat Stowarzyszenia które jest Śmieszne i uwłacza nazwie "Stowarzyszenie" może i wzajemnej adoracji to fakt ;-)

KOD