RSS   |    Newsletter   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Kraków » Forum » Strony specjalne » Kraków Mój Dom » Oddaj głos na obiekt w kategorii Rewaloryzacja
  • o co chodzi z tym IP? Marzena (gość) 2010-05-15 16:41:08

nie mogę zagłosować, bo: "Wykorzystano dzienny limit ocen z jednego adresu ip." Wątpię, żeby ktoś głosował już z mojej miejscowości, mojego domu i mojego komputera.
  • Zwiedź Międzynarodowe Centrum Kultury 30 maja Edyta Gajewska, rzecznik prasowy MCK (gość) 2010-05-25 15:57:46

ZAPRASZAMY w niedzielę 30 MAJA na ZWIEDZANIE SIEDZIBY MIĘDZYNARODOWEGO CENTRUM KULTURY PRZY RYNKU GŁÓWNYM 25 !!!
    godziny oprowadzania: 11.00, 12.00, 12.00, 15.00, 16.00 oraz 17.00
    oprócz imprez dla dzieci w przeddzień Dnia Dziecka zaplanowaliśmy dla krakowian zwiedzanie budynku z przewodnikiem. Przyjdźcie i zobaczcie, dlaczego warto na nas głosować ! Pokażemy Wam nasz niezwykły "szklany dom"! Kładkę zawieszona nad patio na wysokości 3 piętra... Taras z panoramą na Kraków i okolice:., Rynek.., Wawel..., Kopiec Kościuszki... Tatry...
  • @Marzena Krystian (gość) 2010-05-26 20:27:19

Możliwe, że masz jedno IP na jeden blok mieszkalny i wtedy znaczyłoby to, że głosował ktoś z Twojego bloku co jest już trochę bardziej prawdopodobne :)

.
  • wyjaśnienie IP wieslaw (gość) 2010-05-27 20:04:07

Wyjaśniam Marzenie odnośnieIP...- głosuje się raz na 24godz. czyli jak zagłosujesz np. o 22,00 to następny raz o 22,01 następnego dnia...
    -zapytanie do rzecznika MCK...to tylko zobaczyć można z wycieczką? a normalnie przyjść i zwiedzić nie można o każdej porze?
  • oddaj głos na Drukarnię Narodową Jan (gość) 2010-05-27 20:20:38

Kompleks budynków DRUKARNI NARODOWEJ wzniesiony w latach 1911-1912 według projektu T. Hoffmana wpisany został do rejestru zabytków-z kompletnej ruiny został odtworzony w najdrobniejszych szczegółach ...to dopiero sztuka rewaloryzacji....
    -ps.a czy to rewaloryzacja jeśli zbudujemy kładkę widokową na 3 piętrze ...Proponuję zwiedzenie Drukarni Narodowej-Piłsudzkiego 19... i wtedy zagłosować...Pozdrawiam.
  • ulica PIŁSUDZKIEGO 19 ???!!! Osikowska (gość) 2010-05-28 00:00:52

Gościa Jana uprzejmie informuję, że nie ma takiej ulicy, a przynajmniej nie w Krakowie.
    Z wyrazami "uznania" dla znajomości nazw ulic naszego miasta, a także nazwiska bohatera narodowego. ;)
  • ps.Osikowska Jan (gość) 2010-05-28 00:57:41

Chamstwu należy przeciwstawiać się siłom i godnościom osobistom-Jan..
    ps.pozdrowienia dla Osikowskiej..
  • odpowiedź MCK dla Wiesława Edyta gajewska, rzecznik MCK (gość) 2010-05-28 11:05:17

Międzynarodowe Centrum Kultury jest narodową instytucją, która organizuje wiele wydarzeń otwartych dla publiczności. Szczegółowy program znaleźć można zawsze na naszej stronie internetowej www.mck.krakow.pl Na wszystkie wystawy i inne wydarzenia kulturalne serdecznie wszystkich zapraszamy :) Organizujemy także dni otwarte, w ramach których oprowadzamy po zabytkowej kamienicy "Pod Kruki" - najbliższa taka możliwość już w tę niedzielę. Nie jesteśmy natomiast w stanie w każdej chwili wpuścić każdą zainteresowaną osobę do budynku, za który jesteśmy odpowiedzialni. To normalna procedura - przecież do teatru czy filharmonii można wejść na konkretną godzinę i konkretne wydarzenie, a nie w dowolnym czasie. Na zwiedzanie w niedzielę, 30 maja, zapraszamy serdecznie o godzinach: 11.00, 12.00, 13.00, 15, 16.00 oraz 17.00. Wstęp jest wolny.
  • Polecam Drukarnię Narodową Kasia (gość) 2010-05-28 11:24:13

Serdzecznie polecam Apartamenty Drukarnia Narodowa przy ul. Piłsudskiego w Krakowie. Budynek odrestaurowany z największą starannością i dbałością o detale i szczegóły architektoniczne. Z wielką przyjemnością oglądałam kompleks bydynków Drukarni Narodowej gdzie z wielkim wyczuciem i smakiem połączono elementy zabytkowe z nowoczesnością.Oby było więcej odważnych ludzi - inwestorów, którzy będą podejmować takie wyzwania i będą przywracać świetność krakowskim kamienicą.
  • popieram MCK Jola (gość) 2010-05-28 12:10:37

Często bywam na wystawach w MCK. Uważam, że budynek po przebudowie jest przepiękny. Nowoczesna szklano-metalowa architektura powiększonej galerii, gotyckie mury galerii w piwnicach i świetna, w pełni przeszklona sala na ostatnim piętrze nowego skrzydła. Widok z jej tarasu jest po prostu rewelacyjny. Mój głos już macie! Chętnie też przyjdę w niedzielę na oprowadzanie po budynku
  • MCK jest eleganckie Marta B. (gość) 2010-05-28 15:37:34

byłam z wnuczką na warsztatach dla dzieci, odbywały się w patio i potwierdzam, że sala jest niezwykła taka nowoczesna, a budynek tak pięknie odrestaurowany, że aż miło patrzeć A warsztaty były SUPER i panie takie miłe, dzieciaki się fajnie bawiły
    więc ja zagłosuję na nich
    pozdrawiam
  • MCK jeszcze niegotowe.. Wiesław (gość) 2010-05-29 01:20:57

byłem dzisiaj pod MCK /28.05.2010/ i stwierdziłem że rewaloryzacja zewnętrznej elewacji jest wykonana 50%.!!?
    Dlatego uważam że do konkursu powinne być podane budynki wykończone...
    takim jest Drukarnia Narodowa..a MCK jak będzie całkowicie gotowe ...nie na siłę i szybko jak w "komunie" gdy tylko parter był gotowy...na przyjazd dostojników...po co ten pośpiech z nominacją...czyżby ktoś znowu miał dostać order ....
  • mck teresa (gość) 2010-05-29 10:17:04

Widzę Wiesławie,że Drukarnia wynajęła Cię do robienia czarnego \"pijaru\". Wyhamuj!
  • ps.MCK niegotowe Lech (gość) 2010-05-29 11:21:55

Zgadzam się z Wieslawem-napisał prawdę to nie \\\"pijar\\\" jak pisze Teresa. Wystarczy zobaczyć na \\\"włase oczy\\\" MCK i 5 minut spacerkiem do ul. Marszałka Piłsudzkiego 19 /ul.Wiślnią do Plant/
    Drukarnię Narodową i samemu zadecydować . Pozdrowienia dla pijarów piwa.
  • zapraszamy do zwiedzenia budynku MCK Katarzyna Jagodzińska, MCK (gość) 2010-05-29 14:16:52

Szanowny Panie Wiesławie, w konkursie "Kraków mój dom" bierze udział nowe skrzydło MCK - tej części nie widać z poziomu Rynku Głównego. Dlatego też serdecznie zapraszam Pana, a także wszystkich krakowian i przyjezdnych do odwiedzenia siedziby Międzynarodowego Centrum Kultury jutro - 30 maja - podczas naszej otwartej niedzieli. Będzie możliwość zwiedzenia w towarzystwie przewodnika naszych nowych przestrzeni - zaadaptowanego budynku oficyny, przeszklonego, wysokiego na 14 metrów patio, a także wyjścia na taras, z którego rozpościera się wspaniały widok na Wawel i stary Kraków.
    Za fasadą (aktualnie odświeżaną) kryje się nowoczesna architektura zespolona z historycznymi stylami. Polecam serdecznie!
    Niedzielne zwiedzanie siedziby MCK potrwa około godziny, startujemy w holu o: 11.00, 12.00, 13.00, 15.00, 16.00, 17.00. Wstęp wolny
  • chodzi o kulturę Zuza (gość) 2010-05-29 16:32:33

Uderza mnie w tych komentarzach jedno - ze strony przedstawicieli MCK nie padło ani jedno słowo oczerniające lub deprecjonujące Drukarnię Narodową. Również goście popierający budynek MCK wypowiadają się w sposób kulturalny i zrównoważony. Czego nie można niestety powiedzieć o przedstawicielach i zwolennikach Drukarni. Wydaje mi się to bardzo symptomatyczne...
  • ps. MCK krakowianin (gość) 2010-05-29 16:32:47

Szanowna Pani Katarzyno ! Wydaje się ,że w tej kategorii zgłasza się kompletne i wykończone obiekty architektoniczne, a nie wnętrza do zwiedzania i galerie widokowe. To troszkę tak jakby znany i uznany reżyser wysłał na konkurs piękny film ,tylko zapomniał o ....dźwięku !!!
  • MCK jest skończonym i wspaniałym obiektem Gabriela (gość) 2010-05-29 18:01:16

No nie wierzę, że w mieście takim jak Kraków "krakowianin" nie wie, że zabytkowe budynki wymagają stałego remontu i pieczołowitej opieki. Dobry gospodarz, a takim jest właśnie MCK, dba o swój dom stale. Niedawno zakończyła się inwestycja polegająca na połączeniu zrujnowanej oficyny z zabytkową kamienicą "Pod Kruki" - która bierze udział w konkursie - a MCK już prowadzi następne prace i to dobrze o nim świadczy. Oby więcej takich gospodarzy miał nasz zabytkowy Kraków. "Krakowianinowi" chyba trochę dalej do kultury, bo wszystko mu się trochę myli...
  • MCK zaprasza do siebie Katarzyna Jagodzińska, MCK (gość) 2010-05-29 18:05:13

Szanowny Panie krakowianinie, budynek MCK posiada wnętrza w pełni użytkowe i w całości ukończone (gdyby było inaczej, Kapituła Konkursu "Kraków mój dom" nie nominowałaby MCK do grupy pięciu konkursowych obiektów w tej kategorii) - znajduje się w nich biblioteka z czytelnią, sale seminaryjne i przestrzeń wystawiennicza naszej galerii sztuki. Widzę, że nie miał Pan jeszcze okazji się z nimi zapoznać - zapraszam serdecznie jutro. Sama chętnie zapoznam Pana z naszymi przestrzeniami
  • Wysylajcie tez kupony! Gazeta Krakowska (gość) 2010-05-29 19:25:23

Przypominamy, ze glosowanie trwa nie tylko w internecie. Rownie wazne sa kupony, ktore co dzien drukujemy w \"Gazecie Krakowskiej\" i ktorych dowolna liczbe mozna przyslac pod adresem naszej redakcji: al. Pokoju 3, 31-548 Kraków z dopiskiem \"Krakow - moj dom\". Wygra ten obiekt, ktory zdobedzie najwieksza liczbe glowsow ŁĄCZNIE - i tych z głosowania w internecie, i tych na kuponach wyslanych poczta lub dostarczonych do redakcji osobiscie.
    Serdecznie pozdrawiamy wszystkich glosujacych!
  • MCK, MCK, MCK obserwator (gość) 2010-05-29 21:27:10

Do pewnego momentu był to konkurs architektoniczny na zasadach dobrej zabawy, ale ...wkradły się emocje, ambicje no i oczywiście MARKETING !!!!!!!!!!!! Jak widać bez niego ani rusz... GRATULACJE !!!!!!!!????????
  • Fasada siedziby MCK już niebawem będzie iluminowana! Edyta Gajewska, rzecznik MCK (gość) 2010-05-29 21:31:01

Miło mi poinformować, że rusztowania niebawem znikną z naszej pięknej kamienicy "Pod Kruki". Fasada została odnowiona, kończy się także montaż systemu iluminacji (dzięki dotacji z UMK, która doceniła walory odrestaurowanego budynku). Oświetlenie zapewne jeszcze doda uroku, nie tylko samej kamienicy, ale także Rynkowi Głównemu. A już jutro podczas Otwartej niedzieli w MCK spotkacie Państwo "ducha" Anetki z Tyszkiewiczów Potockiej-Wąsowiczowej, dawnej właścicielki kamienicy, która w XIX wieku prowadziła salon artystyczny. Oprowadzanie o 11.00, 12.00, 13.00, 15.00, 16.00 i 17.00. Liczne atrakcje dla całej rodziny, zwłaszcza dla dzieci w przeddzień ich święta. Wstęp wolny. Serdecznie zapraszamy!
  • walka muchy ze słoniem Wawrzyniec (gość) 2010-05-29 23:42:21

Pytanie - jakie szanse w konkursie ma "zwyczajny" inwestor.
    Inwestor MCK korzysta z wielomilionowych dotacji unijnych i państwowych-zastanówmy się czy to napewno jest uczciwe?
  • Wszystkie informacje o MCK na stronie www.mck.krakow.pl Katarzyna Jagodzińska, MCK (gość) 2010-05-30 09:19:34

Szanowny Panie Wawrzyńcu, o wynikach konkursu decydują krakowianie i osoby, którym Kraków jest bliski. To Oni wskazują na obiekty, które najbardziej im się podobają, które najlepiej wpisują się w otoczenie i które zostały wykonane z największym pietyzmem. Pozwólmy im wybrać!
    MCK jest instytucją państwową. Wszystkie informacje dotyczące przebudowy i adaptacji naszych przestrzeni, w tym finansowe, znajdzie Pan na naszej stronie internetowej www.mck.krakow.pl. Zapraszam do lektury. Jesteśmy dumni z faktu, że MCK jako pierwsza krakowska instytucja otrzymała grant z Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Dzięki wsparciu tego i innych podmiotów mogliśmy stworzyć dla krakowian i przyjezdnych - gości z całego kraju i zagranicy - prawdziwą przestrzeń dialogu kulturowego - sale wystawiennicze, seminaryjne i jedną z najnowocześniejszych w Polsce specjalistyczną czytelnię. Zachęcam do złożenia nam wizyty - dzisiaj Dzień otwarty!
  • Dzisiaj Dzień otwarty w MCK - zapraszamy! Katarzyna Jagodzińska, MCK (gość) 2010-05-30 09:32:55

Szanowni Państwo, przypominam, że dzisiaj okazja do odwiedzenia MCK i zapoznania się z naszą siedzibą nominowaną do konkursu „Kraków mój dom”. Piękna pogoda zachęca do spaceru – proponujemy wybrać się na Rynek Główny i zobaczyć wspaniałą architekturę naszej oficyny, czyli części, która z poziomu Rynku nie jest widoczna.
    Przygotowaliśmy dla Państwa sześć tur zwiedzania, z których każda trwa około godziny. Startujemy w holu o godzinie 11.00, 12.00, 13.00 oraz 15.00, 16.00, 17.00.
    Będzie możliwość zobaczenia całego budynku (w tym wysokiego na 14 metrów, przeszklonego Patio oraz Sali Panoramicznej z tarasem, z którego rozpościera się malowniczy widok na Wawel i stary Kraków). Na końcu zaprosimy Państwa do Galerii MCK, gdzie wraz z komentarzem będzie można zwiedzić naszą fotograficzną wystawę „Melodia dwóch pieśni. Fotografie Marka Powera”.
    Wstęp wolny.
    Spotkajmy się w MCK! Rynek Główny 25
  • PROSZĘ NAPISAĆ JESZCZE 30 KOMENTARZY O MCK BO NA RAZIE JEST CHYBA ZA MAŁO zniesmaczony (gość) 2010-05-30 13:31:05

Wydaje mi się, że komentarze służą do komentowania rywalizacji czy do wymiany zdań odnośnie budynków. A obecnie zmieniło się w jeden wielki spot reklamowy MCK. Zachowajmy odrobinę klasy, i pozwólmy potoczyć się głosowaniu swoim torem, a nie poświęcać czas na rozpaczliwe próby wygrania. A przede wszystkim STOP SPAMOWANIU W KOMENTARZACH. Pozdrawiam :)
  • Kultura wygrywa z komercją, a komercję to złości. Ukłony dla kultury! Marek (gość) 2010-05-30 18:43:40

Zauważyłem, że walczą tu głównie dwie inwestycje i to tak, że aż postanowiłem sprawdzić i poszperałem w necie. Myślałem, że to walczą dwie instytucje kulturalne, a tu niespodzianka, bo pod nazwą Drukarnia Narodowa kryją się po prostu wypasione mieszkania na sprzedaż. Teraz rozumiem sprzedawca nieruchomości tak zajadle walczy, bo z tytułem wygranej drożej i szybciej sprzeda te apartamenty. Ale determinację mck podziwiam. Na kulturze - jak wiadomo - dużej kasy się nie zrobi, kulturę trzeba traktować jak misję, sposób na życie. Więc wyrazy podziwu dla pracowników instytucji kultury, którzy tak o nią walczą. Zniesmaczony jak nie lubi spamu to niech nie spamuje! Po prostu.
  • ?? Magda (gość) 2010-05-30 19:08:15

Kategoria "rewaloryzacja" w 99% składa się z inwestycji mieszklanych i nie rozumiem "zdziwienia" Pana Marka? To dobrze, że odnawia się piękne, zabytkowe kamienice oddające i zachowujące piękno Krakowa, jestem jak najbradziej za! Chyba, że wolałby Pan oglądać rozsypujący się budynek w centrum miasta. A zasady konkursu jasno mówią, na podstwie czyich wyborów wszytskie inwestycje tutaj się znalazły.
  • ! Krystian (gość) 2010-05-30 19:35:17

Skoro wszytkie inwestycje w każdej kategorii się tutaj znalazły, to najwidocznej zasłużyły, tym bardziej, że decyzję o ich obecności w konkusie podejmowały osoby wybitne, cenione i znające się na architekturze. Więc może pozwólmy, aby ten konkurs a na zasadach dobrej zabawy po prostu się odbył !
  • do Pana Marka Kazimierz (gość) 2010-05-30 20:58:05

Panie Marku Pana myślenie jest typowe jak w "komunie"...Ten kto miał tylko mieszkanie kwaterunkowe/najlepiej z dokwaterowaniem osób postronnych/ ten był dobrym obywatelem.Ja to pamiętam/lata50-te/.
    Proszę Pana...pozwólmy mieć cos więcej..przecież już dawno ludzie wylądowali na księżycu a Pan ciągle by chodził w łapciach...Pozdrawiam...

KOD