RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Kraków » Forum » Wydarzenia » Trzy Korony Małopolski
  • ad KAmil filipski longimn (gość) 2010-05-01 08:00:53

ole ole ole nie,damy sie
  • pytanie danat (gość) 2010-05-01 09:13:30

mój głos nie dopisał się,dalej jest 241, coś robię żle?????
  • Ryglice maciek (gość) 2010-05-01 11:26:54

Ryglice wstały 1.V w uroczym słońcu są piękne , urocza młodzież z gimnazjum rozprowadzała flagi co widać w rynku i w całej miejscowości -nie wstydzimy się flagi wywiesić.Głosuj na Ryglice .Zapraszam.Urocze przejażdżki konne,spacery,zabytki pyszne jedzenie w restauracji nie tylko pizza ale i tradycyjne jedzonka plus zimne piwko !!!!!! a jakie Rygliczanki przyjedż zobacz
  • bobowa ania (gość) 2010-05-01 12:22:31

bobowa górą a inni kanałami
  • Warto dla Ryglic trubadur (gość) 2010-05-01 15:22:30

Jestem tu przejazdem zatrzymałem sie w nowym hoteliku chłopaki naprawdę warto,Rygliczanki jak stokrotki wiosenne, w sklepach fajna obsługa przynajmniej w "Świecie Tytoniu" i SAM-ie w Rynku bo tam byłem,po za tym uroczo naprawdę ......dajcie im głos -mieszkańcy są tacy zaangażowani ,kochają te swoja małą stolicę POMOŻECIE POMÓŻCIE CZASEM WARTO BYĆ DOBRYM BEZ POWODU -nasze babcie mówiły dobro zawsze wraca wiec zaryzykujcie to nic nie kosztuje .Aha mają jeszcze dobry chleb wiejski żytni i produkują cudeńka z drzewa .
  • nowy stary (gość) 2010-05-01 15:32:51

bozeeeee wezcie zablokujcie tego goscia z ryglic bo mi sie chce jechac do rygi jak to czytam.
    Ryglice to taka sama wiocha jak i bobowa, trzeba to jasno powiedziec, stamtad juz nawet psy z kulawą noga uciekaja.
  • garsdeg kmk.k.mkssa (gość) 2010-05-01 17:14:42

przeciez każdy wie że bobowa wygra
  • Potwierdzam Bondy (gość) 2010-05-01 18:13:46

Takich skrętów jak w "świecie tytoniu" sami nie zrobicie. Byłem, próbowałem, było miło. Warto głosować na Ryglice.
  • Bobowa dołem Ula (gość) 2010-05-01 18:25:45

w Bobowie przeciez nic nie ma :// a co lepsze większość osób jej nie zna . hahahahaah
  • WYGRANA ADM (gość) 2010-05-01 20:26:48

Bobokowianie zesrajcie się na miętowo a będzie kolorowo!!!!! Wiadomo kto!!!!!!!!!
  • WYGRANA ADM (gość) 2010-05-01 20:28:04

Bobkowianie zesrajcie się na miętowo a będzie kolorowo!!!!! Wiadomo kto!!!!!!!!!
  • Ryglice Joanna i Witek (gość) 2010-05-01 20:36:14

No faktycznie zazdrość widzę niektórych zjada.Ryglice jak widać świetnie się zorganizowały i są już na dobrym miejscu.Wcale psy kulawe tu nie biegają.Spotkałam bardzo ułożona młodą damę z dużym czarnym ślicznym psem -poinformowała mnie jak dojechać na ulicę Biecka gdzie miałam zaproszenie.Byłam w uroczym gospodarstwie agroturystycznym ,byłam w Świecie Tytoniu w Samie oraz jadłam wspaniała pizze od Czarnego Lisa.My wracamy do Ryglic za miesiąc a Wy??? wybór nalezy do Was ale nie mówcie złych rzeczy o tym miasteczku no chyba ,że tylko tak umiecie walczyć z konkurencja to trudno .....mówcie co chcecie prawdziwa cnota krytyki się nie boi.
  • Bobowa górą AS (gość) 2010-05-01 22:38:42

Rywalizacja powinna być wolna od wulgaryzmów. Przepraszam za ADM. Coś albo kogoś mi to przypomina. Chyba najważniejsze to, że bobowianie pragną tego zwycięstwa. Życzę Im tego z całego serca.Głosuję na Was.
  • GŁOSUJ NA BOBOWĄ cichy wielbiciel (gość) 2010-05-02 08:44:54

ale zal mi Szczucina nic nie maja a pyskują takie dupki nawet na orlika ich niestac a co dopiero na porządna chale zal mi was Szczucin wkońcu zamkneli byscie sie jak naprawicie drogi takie jak maja być
    to dajcie znać wtedy bo narazie same dziury macie na drodze zal mi was
  • nie tylko plebiscytowy R.Kobaka (gość) 2010-05-02 10:23:52

Podoba mi się postawa mieszkańców Ryglic, którzy dzielnie stawiają czoła w szrankach plebiscytu. Wybieram się w niedługim czasie do tego młodego miasteczka, by go wreszcie poznać, podobnie jak do Radłowa, Szczucina, Wojnicza i Żabna.
    Do Bobowej zajrzę jeszce nie raz, jako, że związany jestem z nią mocno emocjonalnie mimo, że mieszkam w Krakowie.
    To piękne małopolskie miasteczko ma bogate tradycje - przez 6 wieków było już miastem, prawa miejskie utraciło w 1934r., by je odzyskać w dniu 1 stycznia 2009r., a obecnie przeżywa swoje dobre czasy, wykorzystuje dane jej przez los szanse.
    Odwiedźcie Bobową, bo warto, tu ludzie podejmą Was z sercem i głęboką sympatią, bo tacy już są ci Bobowianie. W Bobowej jest hotel i zajazd, jest się więc gdzie zatrzymać.
    Pozdrawiamy konkurentów. A jesli ktoś zechce, niechaj odda głos na Bobową!
  • Zaproszenie do Ryglic lokalny patriota (gość) 2010-05-02 12:08:22

Wszystkie miasta i miasteczka ,które wystartowały w plebiscycie mają swoje wspaniałe tradycje i wiele atrakcji ,które warto zobaczyć ale w Ryglicach jest ciekawostka nie lada \"pomnik teściowej\"jeżeli masz jakieś drobne zatargi z matka swojej żony albo zamierzasz sie ożenić wkrótce wrzuć do naszej fontanny w Ryglicach na rynku grosik-podobno działa problemy znikają ,teściowe nabierają wody w usta i ....jest okey.Po za tym mamy hotelik w standardzie iście europejskim ,wiele gospodarstw agroturystycznych położonych uroczo w odległych zakątkach pod lasem ale z dobrym dojazdem bo o to już zadbaliśmy żeby po błocie goście nie jeździli,powietrze w Ryglicach wspaniałe, latem grzyby i jagody no to trzeba zobaczyć wię ZAPRASZAMY i do zobaczenia pod fontanna w Rynku.
  • a jedak Ryglice Roman (gość) 2010-05-02 12:23:29

Nie brak u nas w Ryglicach ludzi zaangażowanych w rozwój i podnoszenie wszelkich standardów, społeczników takich autentycznych ,którym na sercu leży rozwój naszego małego miasteczka dlatego jesteśmy pewni sukcesu ale bardzo liczymy też na Wasza pomoc -oddajcie swój głos na nasze urocze miasteczko,pomóżcie małym duzi już sobie poradzili ....czas na oddolna inicjatywę społeczną w małych zakątkach naszej pięknej ojczyzny ,wiec prosimy i dziękujemy -do zobaczenia w Ryglicach może być tradycyjnie pod piękna fontanną ,zawsze na koniec pobytu możesz zrobić prezent teściowej - na pewno się ucieszy jeżeli zawieziesz jej tak osobliwe zdjęcie
  • Szczucin Szczucin (gość) 2010-05-02 15:20:49

cichy wielbiciel napisał:

ale zal mi Szczucina nic nie maja a pyskują takie dupki nawet na orlika ich niestac a co dopiero na porządna chale zal mi was Szczucin wkońcu zamkneli byscie sie jak naprawicie drogi takie jak maja być
    to dajcie znać wtedy bo narazie same dziury macie na drodze zal mi was

że niby nie mamy hali sportowej? przyjedź i sobie zobacz... a wcześniej zaglądnij do słownika jak się pisze hala... a drogi mamy w porządku... ludzie głosujcie na swoje miejscowości jak chcecie wygrac a nie obrażajcie się nawzajem bo nic wam to i tak nie da że najeżdżacie na kogoś... sprawia wam to radośc? daje wam to coś? nie sądzę... także dajcie sobie spokój i głosujcie jak kulturalni ludzie
  • prośba o wyjaśnienie RK z Bobowej (gość) 2010-05-02 23:13:20

Napisaliście ostatnio, że w Ryglicach jest osobliwy pomnik - Pomnik Teściowej. Przeczytałem jednak w Internecie, że w Rynku w Ryglicach jest fontanna z Pomnikiem Pogórzańska Penelopa / pomnik emigranta/. No to jak to w końcu jest z tą Waszą tęściową?
  • cichy wielbiciel nie widzial nic poza swoja dziura kmx13 (gość) 2010-05-03 00:42:25

po co na jakis głupi orlik?? ja wiem zo to moze twoj glowny powod do dumy. ale my mamy hale,boisko przy szkole podstawowej, sale gimnastycczna przy szkole podstawowej, stadion piłkarski ,klub sportowy, nowe boisko przy zsp, wiec co nam tu wyjezdzasz ze swoim orlikiem?? a ja po Szczucinskich drogach jezdze codziennnie i jakos tych wielkich dziur nie zauwazam.za to tutaj na forum widze mase nie kompetentnych ludzi z cichym wielbicielem na czele którzy nigdy nie byli w Szczucinie a maja bardzo wiele do powiedzenia, wiec po pierwsze dajcie na luz, po drugie dowiedzcie sie cos wiecej zanim wypiszecie glupoty, a po trzecie poprostu zapraszam was do nas
  • Wpis zgłoszony do moderacji
  • GLOSOWAC NA BOBOWA cichy wielbiciel (gość) 2010-05-03 09:53:37

po pierwsze 1 miejsce mamy w siatkówkę 1 miejsce juniorzy w piłkę nożna 1 miejsce seniorzy w piłkę nożna mamy orlik hale największa w powiecie stadion mamy drygi najlepszy komisariat w Małopolsce po prostu jesteśmy lepsi od was i tyle
  • Ryglice Franciszek (gość) 2010-05-03 11:21:06

Tak, jest w Ryglicach taki pomnik. Różnie jest nazywany. Jedni mówią "pomnik teściowej" inni "pomnik emigranta" a jeszcze inny "penelopa z ryglic". Ryglice praktycznie nie mają komisariatu, bo nie ma tutaj przestępczości. Głosujcie jednak na Ryglice.
  • Nic brzydszego nie widziałem \\fzf (gość) 2010-05-03 14:45:36

Co to za pomnik ?????? OHHHHYda, Koszmar. Czy wiecie, że takie coś niszczy w waszych dzieciach poczucie estetyki -uszkadza je? Wychowują i wyrastają w przekonaniu, że to obowiązująca estetyka - przyzwyczajają się. To jest taki gniot jakiego jeszcze nie widziałem! Moje najszczersze kondolencje dla mieszkańców. Usuńcie toto, bo to świadczy o waszym bezguściu, to tak jakby na rynku przez mikrofon leciały najtandetniejsze piosenki disco polo. Makabra !
  • głos na bobbowę głos na bobbowę naj (gość) 2010-05-03 17:21:19

kiedy kończy się ten konkurs !!!!! ;)
  • Chrzanów i .... Patriota lokalny (gość) 2010-05-03 18:23:52

...tylko Chrzanów może to wygrać !!!
  • szcz ucin (gość) 2010-05-03 18:43:15

• nic brzydszego nie widziałeś madzia (gość) 2010-05-03 21:03:34

he heh a podeślij swoje zdjęcie to ocenimy pajacu jak się masz do naszego pomnika. Jednak zazdrość to straszna rzecz oślepia, ogłupia a słońce jutro zza chmurki popatrzy a tu znowu Ryglice na 2 miejscu!!!!!! Głosuj na Ryglice -poznaj nasze okolice daj nam szanse bilet daj patataj aj patataj....
  • Znów noc cudów? Kob. (gość) 2010-05-04 00:33:00

I znów ktoś nieładnie zaczyna majstrować, ujmując na potęgę punkty Bobowej i to w skali na setki! Dziś późnym wieczorem podjęto tą łobuzerską akcję.Panie Administratorze, proszę się tym zainteresować, bo to przestaje być dowcipne, a co gorsza, uczciwe!
  • znowu noc płaczu ??? (gość) 2010-05-04 00:45:47

Panie adminstratorze jestem z bobowej, panie administratorze bo znowu szczucin, ryglice i biecz majstrują, panie administratorze bo znowu bobowej odjeli 1000000 punktów, panie administratorze bo w bobowej swiecilo wczoraj piekne slonce i nie moglismy glosowac bo nas w domu nie bylo.a w ryglice odgapili od nas pomnik tesciowej, panie administratorze...

KOD