RSS   |    Newsletter   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Kraków » Forum » Wydarzenia » Tajemnicza kolizja, ucieczka z miejsca wypadku i śmierć w Balicach
  • Matactwo Artur T (gość) 2009-11-19 11:24:30

Tu się dzieją dziwne rzeczy. Cała miejscowość szumi od plotek w tej sprawie. Każdy zna inną wersję. Dziwne to jest, ale wiem, że wspomniany facet nie raz wsiadał po pijaku do samochodu, wszak z miejsca pracy do domu mial 3 zakręty i prostą drogę, 2 minuty.
  • Sami są sobie winni Mieszkaniec Balic (gość) 2009-11-19 11:42:29

Artur T. wielokrotnie wsiadał za kółko po kilku głębszych i nie reagował na to nikt kto to widział i nawet jego żona. Polska normalka, może gdyby ten gość zabił dwójkę dzieci wracających ze szkoły to by ktoś się przeją, a tak wszyscy będą się smucić że zmarł taki dobry człowiek... Żenada! On i jego żona SAMI SĄ SOBIE WINNI
  • Bardzo szkoda człowieka mm (gość) 2009-11-19 15:02:13

Jakby na to nie patrzeć młody człowiek nie żyje! ...a jego żona została sama z problemami.
  • pil i jezdzil k (gość) 2009-11-19 15:15:53

dziekowac bogu że nie zabil nikogo :( pewnie najwazniejsze bylo zeby policja nie zabrala prawa jazdy, szkoda ze wazniejsze niz zycie... tak to juz u nas w polsce, nie wsiadaj do samochodu bo jak cie policja zatrzyma to zabiorą ci prawo jazdy... nie wazne ze mozesz kogos zabic ... :(
  • ręce opadają pp (gość) 2009-11-19 16:49:15

A Tobie młotku nie zdarzyło się np przekroczyć prędkości ? Zawsze jeździsz 50 km/h po mieście ? Z tego co czytam, to raczej nie dorosłeś jeszcze do tego żeby wartościować przewinienia, więc lepiej się przymknij. Trochę szacunku dla zmarłego i jego rodziny.
  • nikt nie żałuje pijanych kierowców xD (gość) 2009-11-19 17:04:09

byleby eliminowali się sami nie krzywdząc innych

mógł nie jeździć po pijaku toby żył
  • żal mi was V v (gość) 2009-11-19 17:07:25

Wiecie co ?? jesteście Debilami .... czy któryś z was zrobił coś w tej sprawie?? czy ktoś kiedyś powiedział stop?? NIE teraz najlepiej obwiniać Jego żone i robić jej problemy... żal mi was bo każdego z nas może przytrafić się taka tragedia... najlepiej mówić o tym głośniej po śmierci samego zainteresowanego i obarczać winą innych... Czemu żaden z Was nie był taki odważny za życia A.T ?? a wracając do postu pił i jeżdził... to ja osobiście bałabym się o takich rzeczach pomyśleć w chwili kiedy on nie żyje a co dopiero pisać!! Ludzie , wyobraźcie sobie że to jego dzieci czytają a czym one zasłużyły na takie pisane głupoty przez Was??
  • Mimo wszystko...... sasiad (gość) 2009-11-19 17:10:14

Mimo wszystko szkoda go....,troche mu sie zycie pokrecilo i uciekl w alkohol.A szkoda bo byl dobrym czlowiekiem.
  • Odpowiedzialność Balice (gość) 2009-11-19 17:15:52

Można się jedynie cieszyć, że w tym wypadku nie zginął nikt niewinny!
    Mam nadzieję, że żona Artura T. nie uniknie odpowiedzialności za składanie fałszywych zeznań.
  • po co takie emocje? xxx (gość) 2009-11-19 17:18:07

cieszmy się że nikogo nie zabił. każdy przecież sam odpowiada za swoje czyny.
  • ;( ppp (gość) 2009-11-19 17:26:02

Widze że ludzie z Balic mają najwięcej do gadania!! najwięcej do plotkowania ale jak przyjdzie co do czego to bedą lizać dupe i składać kondolencje.... Każdy z nas ma lub bd miał dzieci , każdemu z nas coś takiego przytrafić się może... wczujcie się teraz w ich uczucia...
  • @@@@ sasiad (gość) 2009-11-19 17:27:18

wyrazy wspolczucia dla dzieci ktore zostawil.
  • wyrazy współczucia klient (gość) 2009-11-19 17:31:53

wyrazy współczucia dla żony i dzieci i rodziców
  • Balickie ploty.... @@@ (gość) 2009-11-19 17:32:41

Balice slyna z plotek.....tak bylo,jest i bedzie.Ludzie musza o czyms gadac.To najgorsza przywara mieszkancow tej wsi.Bez tego nie potrafia zyc !!!! zgroza !!!
  • Takie to życie Afordos (gość) 2009-11-19 17:48:56

Artka pamiętam jak rozpoczynał biznes. Zapowiadał sie bardzo dobrze i tak w sumie z nim było. W gruncie rzeczy, pozytywnie go odbierałem. W końcu jako radny doprowadził szkołę do rozbudowy. Ale jego winą jest to, że uciekł w alkohol i do tego po pijaku. Gdyby wtedy, żona i o to mozna miec do niej pretensje, zabraniała mu wsiadać do samochodu po pijaku, to może dziś Artur by żył. A tak, matactwo z Policją. Może jakby właśnie wtedy przykręciła mu śrubę, to poszedl by w zawiasy, dostal kare i zabrali by mu prawko, opamietalby sie a co najwazniejsze LEKARZ ZABRAŁBY GO DO SZPITALA GDZIE WYKRYLI BY PĘKNIĘTĄ WĄTROBĘ! I nadal by żył.
  • Tak to było Afordos (gość) 2009-11-19 17:49:31

Artka pamiętam jak rozpoczynał biznes. Zapowiadał sie bardzo dobrze i tak w sumie z nim było. W gruncie rzeczy, pozytywnie go odbierałem. W końcu jako radny doprowadził szkołę do rozbudowy. Ale jego winą jest to, że uciekł w alkohol i do tego po pijaku. Gdyby wtedy, żona i o to mozna miec do niej pretensje, zabraniała mu wsiadać do samochodu po pijaku, to może dziś Artur by żył. A tak, matactwo z Policją. Może jakby właśnie wtedy przykręciła mu śrubę, to poszedl by w zawiasy, dostal kare i zabrali by mu prawko, opamietalby sie a co najwazniejsze LEKARZ ZABRAŁBY GO DO SZPITALA GDZIE WYKRYLI BY PĘKNIĘTĄ WĄTROBĘ! I nadal by żył.
  • ogromna strata dla rodziny... sąsiadka (gość) 2009-11-19 18:45:03

można wiele mówić i pisać co by było gdyby ... gdyby ktoś reagował, gdyby ktoś go powstrzymał. Ale widocznie tak miało być. Nikt z nas nie wie kiedy przyjdzie na nas ten czas. Młody człowiek zmarł, zostawił rodzine, dzieci. Przykre, i szkoda że tak młodo odszedł dobry człowiek. Można wiele o nim powiedzieć ale ja od dziecka znałam go jako dobrego, pożądnego człowieka. Każde młodo przerwane życie to strata. Mósimy pamiętać że trzeba żyć tak aby każdego dnia móc odejść z czystym sumieniem bo nikt z nas nie zna swojej godziny śmierci...
  • Bez komentarza zzz (gość) 2009-11-19 19:39:26

Tak, o zmarlym sie zle nie mowi, tylko gdzie ta kobieta miala oczy jak wsiadal pijany za kierownice z 4 promilami i o maloby nie zabil innego czlowieka...... Bez komentarza
  • Fałszywa poprawność! Mieszkanic Balic (gość) 2009-11-19 19:50:47

Jak ludzie w ogóle mogą żałować tego człowieka? PIJANY JEŹDZIŁ SAMOCHODEM! To PRZESTĘPSTWO! Grozi za nie 6 lat wiezienia? A jakby wyzywał czy okradał ludzi na ulicach to też byście mu współczuli po śmierci? za coś takiego kodeks karny przewiduje nie 6, a 4 lata! Dziwie się że ktoś pisze że każdemu coś takiego mogło się przytrafić! Otóż NIE KAŻDEMU TYLKO ALKOHOLIKOWI bez wyobraźni! Żal może być tylko że człowiek tak się stoczył
  • to nie pierwszy raz marcin (gość) 2009-11-19 20:23:34

TO NIE PIERWSZY RAZ GDY JECHAŁ PIJANY, ALE NIESTETY OSTATNI, SKLEP NIEDALEKO SZKOŁY.... KTO NORMALNY POZWOLIŁ MU JECHAC W TAKIM STANIE, WINA LEZY RÓWNIEŻ PO STRONIE KAZDEJ OSOBY KTÓRA TO WIDZIAŁA I NIE INTERWENIOWAŁA W TEJ SPRAWIE, DOPIERO SMIERĆ DAJE NAM DO MYSLENIA.... SZKODA
  • ;( vvv (gość) 2009-11-19 21:19:27

czemu obwiniacie żone?? czy ona wtedy tam była?? NIE!! NIKT Z wAS W życiu nie popełnił błędu?? jak możecie mówić o Nim tak źle?? zrobił coś wam skrzywdził?? wręcz przeciwnie... był dobrym człowiekiem! takiego powinniśmy go pamiętać
  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( (gość) 2009-11-19 21:40:35

o zmarłych się źle nie mówi a więc uszanujcie to że jego już tu nie ma !!!!!!!!!!!
  • masakra... kolezanka (gość) 2009-11-19 22:07:10

DO mieszkańców Balic!!! Czytajac wasze komentarze niedobrze sie robi!!! Zastanowcie sie kiedy tak oczerniacie zmarlego Artura...\'\'kto z was jest bez winy niech pierwszy rzuci w Niego kamień\'\'!! *wspolczucie dla rodziny...
  • Wyluzowac ccc (gość) 2009-11-19 22:57:36

Dla mnie ktos kto siada za kierownice majac 4 promile alk to burak do potegi "N". Ile z was chcialo by sie z min spotkac w miejscu w ktorym doszlo do wypadku. Ilu z was ma rodzine, zone, dzieci. Zastanowcie sie.
    Ciekawy jestem jak by sie czula jego zona "kretaczka" jak by to wlasnie w nich wjechal pijak !! Takich jak on powinna sie albo na sybir wywiezc albo zamknac w klatce w zoo z napisem "BEZMOZGOWIEC i PIJAK".
  • Ja pierwszy chetnie rzuce kamieniem znajomy (gość) 2009-11-20 09:50:20

W naszym kraju jest przyzwolenie na to zeby po jednym lub dwoch usiasc za kolko i jechac.

Akurat niedaleko mieszkam i sam na wlasne uszy slyszalem jak zona wszystkim na okolo mowila ze to wlasnie ona jechala. Fakty sa niestety inne.

Tacy ludzie jak on nie zasluguja by stanac nad ich grobem i zapalic chodz jedna swieczke.
    Stanie po stronie tego czlowieka i jego rodziny to tak jak popieranie zabojcow/mordercow. Mam nadzieje ze wymiar sprawiedliwosci za krzywoprzysiestwo ukaze jego zone. Ona o tym wiedziala i nic nie zrobila w zadnym kierunku by to zmienic. A gdy w koncu doszlo do najgorszego kryla go. Mam nadzieje ze ona i jej dzieci poniosa tego konsekwencje.
    Niestety bycie radnym gwarantuje w tym kraju juz nietykalnosc.
    A ci co go tak gorliwie popieraja niech zaczna sie modlic aby ktoregos dnia wlasnie taki zablakany kierowca nie zabral im kogos bliskiego
  • zgroza .... (gość) 2009-11-20 10:03:24

przetlumacz pijakowi zeby nie pil?! przetlumacz pijanemu zeby nie wsiadal za kierownice?! kto z Was ma taki wplyw na takie osoby? chyba nikt? ciezko tu kogos obwiniac... kazdy z Was w podobnej sytuacji zrobil by to samo,kazdy chcialby ratowac swoja rodzine,a to co sie stalo po wypadku-to nikt tego nie mogl przewidziec. Jakbysmy wiedzieli co bedzie jutro? uniknelibysmy wielu przykrych sytuacji. Tak ciezko jest Wam to zrozumiec? i nie bronie tu nikogo. Takie zycie! Na pogrzeb pojdzie wiele ludzi i kazdy bedzie udawal "przyjaciela rodziny". Czemu wczesniej nikt nie powiedzial na glos tego co tutaj piszecie? moze nie doszlo by do takiej sytuacji, tylko jak widzieliscie pijana osobe-mowiliscie ze smiechem: znow pijany...kazdy z nas moze miec na sumieniu tego czlowieka. pomyslcie o tym...
  • Czuję się niewinny Sąsiad z okolicy (gość) 2009-11-20 10:45:28

To są wypowiedzi na temat jazdy po pijaku. I mogę smiało mówić na temat tej osoby, w tym kontekście źle. Nie mówię, że był złym człowiekiem, bo zrobił dużo dobrego, ale nie będę też milczał, albo mówił ze to jest dobre, że wsiadł po pijaku, bo mogło się tak zdarzyć, ze to ja bym jechal wtedy z przeciwka i we mnie by wjechał. A swoje życie cenię wyżej, niż konwenanse.
  • Żal każdego człowieka DS (gość) 2009-11-20 10:56:17

Żal jest każdego człowieka, każdy chce dla swojej rodziny jak najlepiej, dobrze że w tym wypadku nie zginął nikt inny, źle się stało że Pan Artur nie został na miejscu wypadku, źle że żona powiedziała że to ona prowadziła, ale patrząc na to z boku czy nie zrobilibyście dla kochanej osoby tak samo, żeby chronić swoją żonę, męża, dziecko które mogło by ponieść jakieś konsekwencje a można by tego uniknąć, każdy by tak zrobił bo każdy z nas kocha, no chyba że są tacy którzy mają serca z kamienia. Myślę że ja bym zrobił tak samo, bo bardzo kocham swoją połówkę.
    Głębokie wyrazy współczucia dla całej rodziny także żony i dzieci, mam nadzieję że sprawa zakończy się pomyślnie bo kobieta i tak dużo wycierpiała.
  • przypadek ... (gość) 2009-11-20 12:41:37

Czy ktos wie jak doszlo do wypadku? co bylo przyczyna? od czego sie to zaczelo?bo tak surowo oceniacie osobe. Fakt ze byl pijany,ale to nie znaczy ze to byla jego wina? nawet trzezwy moglby jechac i tez moglo dojsc do takiej sytuacji. Czy ktos cos wie na ten temat?
  • Sprawa jest czysta i jednoznaczna sasiad (gość) 2009-11-20 13:33:54

Artur prowadzil samochod jadac w strone Krakowa. Ja lekkim skrecie zjechal na przeciwlegly pas drogi udezyl najpierw w przyczepke samochodu osobowego ( przyczepka sie rozleciala ) a nastepnie zderzyl sie czolowo z samochodem za samochodem ktory ciagnal przyczepke. Sprawa czysta i jednoznaczna.

KOD