RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
  • Lokale na Kazimierzu
  • Ulica Krokodyli Anna (gość) 2002-03-02 19:12:04

Mieliśmy przyjemność wczoraj i dziś przebywać na krakowskim Kazimierzu. napotkaliśmy pub kawiarnię Ulica Krokodyli - brzmi nieźle bezpośrednio nawiązując tytułem i klimatem do opowiadania Schulza. Niestety - w środku pomimo pomysłowego wystroju rzeczywiście w klimatach schulzowskich nie spotka Cię narazie więcej miłych niespodzianek, grzeczność obsługi pozostawia wiele do życzenia, ale można byłoby to przeżyć gdyby nie fakt, że mając nadzieję na kontemplację nastroju spoglądając na elewacje kamieniczek ( Schlusser i synowie, skład mebli i luster...) słyszysz ni mniej ni więcej tylko RMF FM...
  • mój Kazimierz Magda (gość) 2002-03-28 16:28:28

Jestem z Kazimierza.Kocham tą dzielnice.Mimo lumpów i złej opini o kazimierzu-Kocham Go.Mieszkają tu wspaniali ludzie,panuje tu rewelacyjna atmosfera.Nie zamienię mojej ul.Brzozowej na żadną inną.Wróciłam tu po 3 latach ze łzami w oczach i zostanę tu na zawsze.TURYŚCI!!!Zapraszam!
  • Les Couleurs Konjo (gość) 2002-05-07 15:13:00

Cóż, nazwa przekręcona, ceny trochę nieaktualne. Generalnie z tego co zauważyć można życie kwitnie tam nie tylko na "porannej kawie", ale w weekendowe wieczory również - zresztą nie tylko! Miłe miejsce, dla osób o wyszukanym guście i z dozą cierpliwości - tutaj ukłony w stronę tego miłego pana barmana - kolegi tego który jest na zdjęciu - zresztą w jego stronę też ślę ukłony!
  • Zdanie o... UandK (gość) 2002-05-12 17:45:25

Kazimierz to najwspanialsze miejsce na świecie. Można tu spotkać wielu ciekawych ludzi. Jeśli nie wierzycie to koniecznie udajcie się do "Propagandy". Niezwykłe miejsce i niezwykła jak na lokale krakowskie rodzinna atmosfera. Później spacerek do "Alchemii" i Kazimierz nocą. Spacer na Szeroką i krótka chwila na ławce przy kamieniu Nissenbaumów, to kwintesencja Kazimierza. Mieszkamy tutaj i wcale nie potrzebujemy Rynku i jego komercji.Kazimierz to takie miejsce gdzie zawsze spotkasz przyjaciół. Koniecznie musicie tu przyjść.Nigdy nie zapomnicie tego niepowtarzalnego klimatu prawdziwego starego Krakowa.
  • ESZEWERIA mariusz (gość) 2002-10-04 18:48:15

MIESZKAM NA PRZECIW ESZEWERI I TAM PRAWIE NIKT NIE PRZYCHODZI
  • Moja dzielnica Izolda (gość) 2002-10-08 09:41:01

Urodziłam i wychowałam się na Kazimierzu. Tu chodziłam do szkoły, tu poznałam fantastycznych ludzi, tu przeszłam moją pierwszą wielką miłość. Ale niestety los chciał żebym opuściła to miejsce. Teraz mieszkam w Podgórzu ale często wracam "na stare śmiecie". Kocham Kazimierz.
  • klimatowo Olka (gość) 2002-11-28 16:19:57

Jeśli mówi się, że Rynek ma klimat, to nie wiem co powiedzieć o Kazimierzu...jednym słowem Rynek może się schować!!Nie mieszkam na Kazimierzu, ale staram się tam bywać kiedy tylko się da.Ta dzielnica jest tak urokliwa i 'klimatowa', że naprawdę nie potrafię tego ująć w odpowiednie słowa.50% klimatu tworzy miejsce, a drugą połwę LUDZIE.Jest naprawdę niesamowicie, więc jak ktoś nie był na Kazimierzu to naprawdę radzę się wybrać !!
  • A gdzie "Na piętrze"??? Michael (gość) 2002-12-19 16:55:56

Przecież ona jeszcze istnieje! Malutka dziupla z nieziemskim klimatem! A te barmanki...
  • swieta racja! Miki (gość) 2003-04-20 22:36:38

macie 100% racji-rynek w stosunku do kazimierza moze sie schowac-na kazimierzu jestem prawei codziennei a rynku niewidzialem od bodajze roku mimo ze na ryneczek mam blizej-mieszkam na krowodrzy.
  • Odkrycie na ulicy dajwór Henryk (gość) 2004-09-07 00:50:50

W sobotnią noc idąc na ulicę szeroką napotkałem nowe miejsce- ulica Dajwór Cafe Integracja. Ciekawa kolorystyka nowy świerzy styl odmienny od kazimierza. Nawet mi się podobało fajnie grała muza. Ogólnie spoko.
  • Hi! Gośka (gość) 2005-01-10 01:51:18

• FUEGO bywalec (gość) 2005-11-07 20:35:38

Fuego - nowa knajpka na Kazimierzu. NOwy wystrój, świetni barmani, warto wpaść. Disco teź jest. Często promocje. Polecam ;)
  • szukam.... malinka (gość) 2005-11-23 14:29:59

przytulnej knajpy na kazimierzu dla niepalacych:)blagam pomozcie!Musze gdzies przezimowac:)
  • ODKRYCIE!!! Na ulicu Kupa! Kaska (gość) 2006-01-18 12:10:02

Odkrylismy nową knajpkę na ul.Kupa - PubPassjonata. Super jedzonko i klimat! Ceny - zwariowalam! Taniutko jak u mamy :) Muza - jaka chcesz, dziewczyny serwują wszystko. Na prawde jest extra!
  • ul.Kupa Pio (gość) 2006-01-18 12:12:39

bylem, bylem... miod i wino pilem...Polecam
  • Passjonata lidka (gość) 2006-01-18 21:32:08

Fajna knajpka na Kazmierzu!
  • Passjonata rekin (gość) 2006-01-24 22:21:47

Tam wszystko daja z passsja! palce lizać bamaneczki tez chetnie :)
  • Pub John (gość) 2006-01-24 22:39:14

Wonderfull place & girls !
  • Imprezka kasia/michal (gość) 2006-01-24 22:45:24

Robilismy tam ipmrezkę i bylo zajewiscie...
    Polecam gorąco!
    A sami na pewno powtorzymy!!!
  • Passjonata patka (gość) 2006-01-24 22:47:34

Ja bylam na sylwestrze! o 8 rano jeszcze nie mialam dosyc...tak bylo super.

KOD