MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód...
fot. kellyclampitt/pixabay.com

Czym zastąpić mięso? Polecamy najlepsze roślinne zamienniki mięsa. Są bogate w białko i żelazo, a przy tym smaczne

Boczniaki

Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód kapelusza, dzięki czemu pokrojone w paski przypominają nieco mięso. Pocięte i uduszone dobrze „udają” flaczki, sprawdzają się też w gulaszach, a także panierowane i smażone jak schabowy albo marynowane i grillowane jak stek.

W 100 g boczniaków:
białko: 3,3 g
żelazo: 1,33 mg
kalorie: 33 kcal

Zobacz również

Burze w województwie kujawsko-pomorskim. Strażacy podjęli 93 interwencje

Burze w województwie kujawsko-pomorskim. Strażacy podjęli 93 interwencje

Alarm pożarowy w Orientarium w Łodzi. Co się stało?

Alarm pożarowy w Orientarium w Łodzi. Co się stało?

Polecamy

Ostre oświadczenie kibiców w sprawie sytuacji w Wiśle Kraków

Ostre oświadczenie kibiców w sprawie sytuacji w Wiśle Kraków

Okradał sąsiadów z warzyw i owoców. Potem groził pozbawieniem życia i wyzywał

Okradał sąsiadów z warzyw i owoców. Potem groził pozbawieniem życia i wyzywał

Jak spędzić Dzień Dziecka w Krakowie? 10 najciekawszych atrakcji dla dzieci

Jak spędzić Dzień Dziecka w Krakowie? 10 najciekawszych atrakcji dla dzieci