18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wybieramy najlepszą piekarnię. Dobry chleb z dobrych rąk [BRZESKO, BOCHNIA]

Małgorzata Więcek-Cebula
Wybieramy najlepszą piekarnię i najsmaczniejszy chleb. Do 24 czerwca czekamy na zgłoszenia piekarń z Bochni i Brzeska

Regulamin plebiscytu "Wybieramy najlepszą piekarnię" [BOCHNIA, BRZESKO]

Aby powstał dobry chleb, trzeba w odpowiednich proporcjach połączyć mąkę, wodę, sól i jeżeli to ma być tradycyjny chleb - zakwas. Piekarz, który nad tym wszystkim czuwa, pracę musi rozpocząć już wieczorem. Pracuje całą noc, by rano z pieca mógł być wyciągnięty pachnący bochenek.

- To trudna i bardzo odpowiedzialna praca, wystarczy kilka minut nieuwagi, a cała partia chleba może iść do wyrzucenia, dlatego piekarze nie lubią, gdy się im w tej pracy przeszkadza - przyznaje Zbigniew Bednarz, właściciel jednej z bocheńskich piekarni.
Jeśli jednak się uda, po całej ulicy Kazimierza Wielkiego, gdzie funkcjonuje jedna z najstarszych piekarń w mieście, roznosi się piękny zapach pieczonego chleba.

Taki chleb, świeżutki, jeszcze ciepły, smakuje najbardziej. Potwierdziła to przeprowadzona przez nas uliczna sonda. Jej uczestnicy zdradzili nam, jaki chleb lubią najbardziej. I co cenią w tym podstawowym produkcie naszego jadłospisu.

Idąc tym tropem, chcemy wybrać razem z Czytelnikami "Tygodnika Brzesko-Bocheńskiego" najlepszy chleb z terenu powiatu bocheńskiego i brzeskiego i najlepszą piekarnię w tym regionie. Czy będzie to duży zakład produkcyjny czy niewielki rodzinny interes, okaże się już za kilka tygodni.

Przez najbliższe dni czekamy na kandydatów - piekarnie, które Państwa zdaniem powinny wziąć udział w tym plebiscycie.

W piątek na łamach "Tygodnika Brzesko-Bocheńskiego" zamieścimy listę piekarń, na które można oddać swój głos, wysyłając zamieszczony w tygodniku kupon lub SMS. W ten sposób głosować będzie można do 17 lipca 2014 r. do godz. 23.59.59

Ogłoszenie wyników na łamach wraz z prezentacją laureata zaplanowano 25 lipca 2014 roku.

Zachęcamy do zabawy. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody i zaszczytny tytuł producenta najlepszego chleba w regionie.

Jak głosować
Nasz plebiscyt "Dobry chleb z dobrych rąk", w którym wybieramy najlepszą piekarnię i najsmaczniejszy chleb z powiatów bocheńskiego i brzeskiego, potrwa od dziś do 18 lipca.

Na zgłoszenia piekarni czekamy do 24 czerwca w redakcji "Gazety Krakowskiej" w Tarnowie przy ul. Krakowskiej 1a, tel. 14 631 94 14 lub e-mailem [email protected].

Głosowanie na najlepszą piekarnię rozpocznie się 20 czerwca i potrwa do 17 lipca 2014 r.
Głos można oddać na kuponach drukowanych w "Tygodniku Brzesko-Bochnia" 20, 27 czerwca oraz 4 i 11 lipca 2014 r. Swój głos można też oddać, wysyłając SMS w okresie 20 czerwca - 17 lipca 2014 r. do godz. 23.59.59.
Ogłoszenie wyników na łamach wraz z prezentacją laureata 25 lipca 2014 r.

Aktualne wyniki plebiscytu można będzie cały czas śledzić w internecie.
Listy wszystkich piekarń wraz z instrukcją głosowania i aktualnym wynikiem głosowania będą przez cały czas trwania plebiscytu prezentowane na stronach serwisów internetowych: www.gazetakrakowska.pl, www.bochnia.naszemiasto.pl oraz www.brzesko.naszemiasto.pl


Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

20240417_Dawid_Wygas_Wizualizacja_stadionu_Rakowa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bochnia.naszemiasto.pl Nasze Miasto