Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tomasz Dziura, szef kuchni Andromeda Alfa

Redakcja
Moja historia kulinarna zaczęła się od praktyk w Hotelu Francuskim, gdzie pod okiem Andrzeja Paździery i Franciszka Trzyszczyka uczyłem się fachu. Potem przyszedł czas na restaurację Chimera, a w końcu na dziesięć lat trafiłem do hotelu Copernicus.

WEŹ UDZIAŁ I ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS

Po pięciu latach pracy w restauracji tego hotelu awansowałem na stanowisko zastępcy szefa kuchni. W swojej karierze miałem okazję pracować z najlepszymi, z Rafałem Targoszem, Marcinem Filipkiewiczem i Markiem Widomskim. Zdobywając doświadczenie uczestniczyłem w rożnych konkursach kulinarnych, gdzie zdobywałem czołowe miejsca. Miałem zaszczyt przygotowywać potrawy dla Jana Pawła II, Jego Królewskiej Wysokości Księcia Walii Karola i Prezydenta Stanów Zjednoczonych George W. Busha.
Zostałem Królem Gęsiny 2015/2016. W 2016 zająłem I miejsce w kategorii danie główne i 3 miejsce w kategorii przystawka w konkursie Food&Wine Noble Night.

Zobacz także: Andromeda Alfa - innowacyjna kuchnia polska

SPRAWDŹ PRZEPISY TOMASZA DZIURY:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto