Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tłusty Czwartek 2016. Najlepsze pączki w Krakowie [LISTA CUKIERNI]

(karki)
Pracownia Cukiernicza Marek Blecharz, ul. Janickiego 3

Marek Blecharz objął cukiernię po ojcu, który otworzył ją w 1980 r. Podstawą tutejszych pączków są naturalne i świeże składniki, m.in. jaja, mleko oraz wyselekcjonowane mąki. Nie używa się tu sproszkowanych jajek czy mas makowych. Pączki robione są „jak u babci”, a wyjątkowy smak zawdzięczają nadzieniu z prawdziwych płatków róży, miękkiemu ciastu i słodkiemu lukrowi.
Pracownia Cukiernicza Marek Blecharz, ul. Janickiego 3 Marek Blecharz objął cukiernię po ojcu, który otworzył ją w 1980 r. Podstawą tutejszych pączków są naturalne i świeże składniki, m.in. jaja, mleko oraz wyselekcjonowane mąki. Nie używa się tu sproszkowanych jajek czy mas makowych. Pączki robione są „jak u babci”, a wyjątkowy smak zawdzięczają nadzieniu z prawdziwych płatków róży, miękkiemu ciastu i słodkiemu lukrowi. Adam Wojnar
Tłusty Czwartek 2016. W tym roku polecamy 14 cukierni. Część z nich gościła już w naszym zestawieniu, ale niektóre pojawiły się pierwszy raz. Tłusty czwartek to raj dla łasuchów. Najpopularniejsze są pączki z nadzieniem różanym, ale o nasze podniebienia powalczą też nadziewane m.in. adwokatem, bitą śmietaną czy śliwką. Zapomnieć nie można też o chruście... to tłusty czwartek!
od 7 lat
Wideo

Uwaga na Instagram - nowe oszustwo

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto