Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na przegrzebki

JM
Kocha gotować i dzielić się przepisami z innymi. Dlatego prowadzi bloga kuchnianawzgórzu.pl. Tym razem pani Ulla Pałka proponuje przepis na przegrzebki.

SKŁADNIKI:
- 4 przegrzebki
- 15 dag ugotowanego bobu
- łyżeczka oleju z dyni
- ząbek czosnku
- mała ostra papryczka
- łyżka oleju rzepakowego
- świeżo mielony pieprz

WYKONANIE:
Bób ugotować wraz z obranym ząbkiem czosnku i papryczką. Po ugotowaniu obrać, czosnek zostawić, papryczkę wyrzucić. Bób zmiksować na puree z czosnkiem i oliwą z dyni, doprawić pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę,na rozgrzanej oliwie smażyć przegrzebki do delikatnego przyrumienienia. Na talerz (muszelki) nałożyć puree, na nie nałożyć usmażone przegrzebki, lekko doprawić pieprzem z góry. Podawać gorące.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto