Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na owocowe tiramisu

JM
Katarzyna Kusior i Urszula Osadzińska z Metkowa prowadzą bloga o tematyce kulinarnej wszedobylskie.blogspot.com. Katarzyna z zawodu jest prawnikiem, a Urszula pedagogiem specjalnym. Prowadzenie bloga to dla nich świetna zabawa i pretekst do spotkań.

SKŁADNIKI
- około 15 sztuk biszkoptów
- 500 g serka mascarpone
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 100 ml mleka
- około 1/2 kg owoców (morele, truskawki i porzeczki)
- 50 ml likieru lub nalewki owocowej (u mnie domowy rumtopf)
- sok z pomarańczy

WYKONANIE
Sok z pomarańczy zmieszać z alkoholem, w naczyniu ułożyć biszkopty i podlać naszą mieszanina. Serek utrzeć z mlekiem i cukrem.Wyłożyć na biszkopty. Na wierzchu ułożyć owoce i posypać cukrem pudrem lub wiórkami czekolady. Schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny, a najlepiej cała noc.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto