SKŁADNIKI:
- kilka plastrów karczku (np. 8)
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- 1/3 kostki masła
- szklanka wody
- łyżeczka papryki (np. ostra wędzona)
- łyżeczka tymianku
- 1/2 łyżeczki rozmarynu
- szczypta czabru
- sól, pieprz
WYKONANIE:
Mięso umyć w zimnej wodzie, wysuszyć ręcznikiem papierowym. Na głębokiej patelni podgrzać olej. Cebule i czosnek obrać i pokroić w paski. Wrzucić na olej i lekko podsmażyć, dodać mięso – ułożyć plaster przy plastrze.W wodzie wymieszać wszystkie przyprawy i zalać tym mięso. Przykryć pokrywką i dusić około 20-25 minut. Wyjąć mięso, dodać do sosu masło i wymieszać. Dodać z powrotem mięso przykryć pokrywką, wyłączyć gaz i gotowe.
Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?