SKŁADNIKI:
- 15 truskawek
- garść czerwonych porzeczek
- 5 łyżek cukru
- 5 łyżek jogurtu naturalnego zero proc.
- 1/2 opakowania mascarpone
- opakowanie galaretki truskawkowej
- 300 ml wody
WYKONANIE:
Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, nie gotować – odstawić do wystudzenia (ale tak, żeby się nie ścięła). Truskawki odszypułkować, wypłukać, przełożyć do pojemnika wraz z umytymi porzeczkami, dodać 3 łyżki cukru i zmiksować. Odstawić. Wymieszać jogurt z mascarpone i resztą cukru, wmieszać w to galaretkę. Do pucharków wlać zmiksowane owoce, dodać masę z galaretką i odstawić do schłodzenia.
Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?