Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na biszkopt z jabłkami

JM
Mówi o sobie: Uwielbiam gotować i od zawsze było to moją pasją. Od 2013 r. prowadzi blog "obiad za dychę" jako dowód, że można gotować urozmaicone potrawy,używając także wyszukanych składników i jednocześnie nie wydawać na nie majątku. Tym razem Pani Ewa Nawara z Krakowa dzieli się z Wami przepisem na biszkopt z jabłkami.

SKŁADNIKI:
- 5 jajek
- szklanka mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 3 kwaskowate jabłka

WYKONANIE:
Jabłka umyć, obrać, pokroić na cienkie plasterki. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodając cukier i nadal ubijać aż masa będzie sztywna i błyszcząca. Dodać żółtka, ponownie ubić. Mąkę przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta. Gotową masę przelać do tortownicy (spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia), na wierzchu delikatnie ułożyć plasterki jabłek. Piec przez 35-45 minut w temp. 180 stopni. Ciasto rewelacyjnie smakuje jeszcze lekko ciepłe.



Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto