Na niezwykłą kulinarną przygodę kucharze z Krakowskiej Szkoły Restauratorów zapraszają w godzinach 12.00 - 17.00. Zapowiada się smacznie, kolorowo, a przede wszystkim widowiskowo!
W trakcie sobotnich pokazów kuchni molekularnej kucharze z Krakowskiej Szkoły Restauratorów zapewnią widzom niezwykłe doznania smakowe i... wzrokowe. Będzie to okazja, by spróbować potraw w formie kapsułek, koralików i pianek, mrożonych w ciekłym azocie, żelowanych lub smażonych w... wodzie. Każdy będzie mógł zmierzyć się ze specyficzną konsystencją dań i napojów, zupełnie nowymi smakami zamkniętymi w pozornie znanej dla nas formie oraz bogactwem zmian zachodzących na kuchennym blacie. Kawior z arbuza? Sorbet owocowy gotowy w 2 minuty? A może kolorowe spaghetti z whiskey? W kuchni molekularnej wszystko jest możliwe.
Niezwykłe dekoracje rodem z dalekiej Tajlandii
Dzięki carvingowi, czyli rzeźbieniu w owocach i warzywach za pomocą niezwykle ostrych noży, powstaną prawdziwe dzieła sztuki jadalnej.
O odpowiednią oprawę pokazów zadba prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników, długoletni szef kuchni restauracji „Wierzynek” - Zbigniew Kurleto we współpracy z Krakowską Szkołą Restauratorów.
Jedno jest pewne – w najbliższą sobotę będzie można swoim kubkom smakowym zgotować prawdziwą ucztę.
Wszystkie atrakcje połączone z degustacją potraw i napojów są bezpłatne.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?