Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

'Kuchenne rewolucje' w Nowym Sączu: jakie zmiany w 'Campo di fiori' wprowadziła Magda Gessler?

Stanisław Śmierciak
Piotr Ślemp, właściciel pizzerii 'Campo di fiori' w poniedziałek tuż przed rozpoczęciem rewolucji Magdy Gessler.
Piotr Ślemp, właściciel pizzerii 'Campo di fiori' w poniedziałek tuż przed rozpoczęciem rewolucji Magdy Gessler. fot. Stanisław Śmierciak
- Rewolucja Francuska i Wielka Rewolucja Październikowa w Rosji połączone w jedno to chyba nic w porównaniu z „Kuchenną rewolucją", którą Magda Gessler dokonała w moim „Campo do fiori" - wyznaje Piotr Ślemp, właściciel niewielkiej pizzerii przy ul. Wiśniowieckiego w Nowym Sączu. - Efekt zobaczą Klienci już dzisiaj czyli w czwartkowe popołudnie. O godz. 17 jest kolacja dla pierwszych gości.

Zobacz także: Magda Gessler zaczęła 'kuchenną rewolucję' w Nowym Sączu [ZDJĘCIA]

Kto był w „Campo di fiori" w poniedziałek, kiedy w tym lokalu pierwszy raz pojawiła się kilkuosobowa ekipa telewizyjna, a nieco później zawitała tam Magda Gessler, teraz może mieć poważne wątpliwości czy nie pomylił adresu. Nie ma śladu ciemnych mebli. Wszystko jest na biało. Meble to telewizyjna nowość wprost z salonu „Ikea". Jest też znacznie więcej przestrzeni. Lokal miał 40 miejsc. Teraz są zaledwie 24!

Nowa rewolucja Magdy Gessler: Sielska Zagroda, Nowy Dwór Gdański

- Najtrudniej było wprowadzać wszystkie zmiany pod okiem wszechobecnych kamer i to w błyskawicznym tempie - zwierza się Piotr Ślemp, gastronomik z już 15-letnim stażem. - Stanowczość Magdy Gessler nie pozostawiała jednak żadnego marginesu na odstępstwa od jej dyrektywy i ustalonego przez nią harmonogramu.

Kiedy trwało urządzanie od nowa sali dla gości, druga rewolucja dokonywała się w sferze kulinarnej. Właśnie na to, a raczej chyba tylko na to liczył Piotr Ślemp, jeśli przypomnieć sobie jego wypowiedź dla serwisu nowysacz.naszemiasto.pl na kilka minut przed wkroczeniem Magdy Gessler do „Campo di fiori".

Zmiana pierwsza to surowce. Bardzo wyszukane i wyłącznie z najwyższej półki. Niektóre wręcz niedostępne w sądeckich sklepach. Zmiana druga to tempo pracy kuchni. Dla Magdy Gessler nie ma czegoś takiego jak wcześniejsze przygotowywanie półproduktów, jeśli wyraźnie nie wymaga tego technologia. Jej maksymę Piotr Ślemp odczytał mniej więcej tak - klient zamawia, klient nie czeka i klient otrzymuje więcej niż oczekiwał zaś trafia to przed niego na stół w formie iście pałacowej. Cena jest dla pani Gessler rzeczą wtórną, a raczej mało istotną.

Właściciel „Campo di fiori" uchylił nam rąbka tajemnicy dzisiejszej super kolacji. Gościom zaserwowane zostaną m.in. zupa cebulowa i różne rodzaje pizzy. Oczywiście pod okiem kamer telewizyjnych i z komentarzem Magdy Gessler.

Miss Polonia z dawnych lat! Zobacz archiwalne zdjęcia kandydatek

"Super pies, super kot!". Zgłoś zwierzaka w plebiscycie i wygraj nagrody!

Mieszkania Kraków. Sprawdź nowy serwis

Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z Nowego Sącza. Zapisz się do newslettera!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dni Lawinowo-Skiturowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowysacz.naszemiasto.pl Nasze Miasto