Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Krem z dyni z kapustą kiszoną w mleku kokosowym i chili

Redakcja
Materiały promocyjne

Oto przepis Krzysztofa Urbańczyka na pyszny krem z dyni

Składniki na krem
2 kg dyni pieczonej
300 g marchewki
300 g cebuli
100 ml białego wina
250 ml śmietany 30%
2 l wywaru mięsnego lub warzywnego
100 g masła

Składniki na kapustę
cała główka kiszonej kapusty (do kupienia na dobrym placu)
1 l mleka kokosowego
3 papryczki chili
50 ml oliwy

Wykonanie
Krem. Dynię upiec w piekarniku, obrać ze skóry, usunąć pestki. Zeszklić na maśle pokrojoną cebulę, dodać drobno pokrojoną marchewkę, zalać winem, zredukować, dodać bulion. Gdy marchewka zmięknie, dodać dynię oraz śmietanę. Gotować do miękkości, zmiksować, przetrzeć i dodać zimne masło.
Kapusta. Kapustę pokroić w kwadraciki ok. 1cm x 1cm . Na rozgrzanej oliwie przesmażyć kapustę, dodać pokrojone chili, zalać mlekiem kokosowym i dusić do zredukowania mleka. Doprawić solą.

Zupę udekorować uprażonymi na oliwie pestkami dyni i olejem z dyni.

WEŹ UDZIAŁ I ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS

SPRAWDŹ INNE PRZEPISY KRZYSZTOFA URBAŃCZYKA:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto