CGA 800 mg Kwas chlorogenowy CGA 1000 – czyli kawa odchudza

Artykuł sponsorowany
Wśród suplementów wspierających proces odchudzania, dietetycy coraz częściej sięgają po zieloną kawę. Zielona kawa najcenniejsze wartości zawdzięcza substancji o nazwie kwas chlorogenowy. Co więc daje kwas chlorogenowy?

Kwas chlorogenowy na przestrzeni ostatnich dwóch dekad został poddany kilku ważnym badaniom naukowym. Wyniki badań sprawiły, że okrzyknięto go odkryciem o właściwościach silnie prozdrowotnych i odchudzających.

Kwas chlorogenowy dla zdrowia
W literaturze opisywane są właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne kwasu chlorogenowego, który jest sprzedawany również oddzielnie jako suplement diety.

W Polsce certyfikowaną, zieloną kawę z wysokiej jakości kwasem chlorogenowym można znaleźć w sklepie www.zdrowiemarket.pl. To lider w Polsce wśród dostawców zielonej kawy Green Coffee Max Plus z dużą dawką kwasu chlorogenowego.

Kwas chlorogenowy jest silnym przeciwutleniaczem. Wychwytuje wolne rodniki w organizmie, co spowalnia efekty starzenia. Dzięki temu cera jest jędrniejsza, a zmarszczki stają się delikatniejsze. To nie jedyne dobrodziejstwo kwasu chlorogenowego – jako przeciwulteniacz zmniejsza bowiem ryzyko zachorowania na nowotwór.

Kwas chlorogenowy – dla figury
Badanie, przeprowadzone na Uniwersytecie w Calgary w Kanadzie, wykazało, że kwas chlorogenowy spowalnia uwalnianie glukozy do układu krwionośnego po posiłku. Zapobiega dzięki temu nagłym skokom cukru i chroni w ten sposób trzustkę. Jest to bardzo ważna cecha dla osób, które borykają się z cukrzycą i ryzykiem wystąpienia cukrzycy.

Kwas chlorogenowy dzięki tej właśnie właściwości, odgrywa równie ważną rolę u osób, które pragną się zdrowo odchudzić. Zniwelowanie skoku cukru do krwi powoduje, że organizm nie przeżywa szoku przy trawieniu i odkłada mniejszą ilość energii z pożywienia.

Na tym mechanizmie opiera się propagowana przez dużą część dietetyków dieta z niskim indeksem glikemicznym. Co oznacza niski indeks glikemiczny? To nic innego, jak spokojne rozkładanie cukru we krwi, dzięki spożywaniu odpowiednich pokarmów ze złożonymi węglowodanami.

Zielona kawa – bogactwo chlorogenowego kwasu
Dzięki spożywaniu substancji o nazwie kwas chlorogenowy, można trwale zredukować wagę i odciążyć trzustkę. Warto więc korzystać w kwasu chlorogenowego i zastosować go w codziennej diecie. Jest kilka potraw, które obfitują w ten kwas.

Kwas chlorogenowy występuje w największej ilości w zielonych liściach i owocach kawowca. Oprócz zielonej kawy, kwas występuje w głogu, pokrzywie, karczochach. Bogatym źródłem kwasu są również suszone śliwki, którym zostało poświęcone odrębne badanie naukowe.

Zielona kawa, która nie jest poddana procesom palenia, ma najwięcej tej substancji. Zwykła palona kawa, której statystyczny Polak wypija 500 filiżanek, ma już zdecydowanie mniej kwasu, gdyż wysoka temperatura palenia kawy, rozkłada kwas chlorogenowy.

Już po kilku tygodniach regularnego stosowania, organizm przestawia się na spokojniejsze trawienie i efektywniejsze spalanie, co procentuje traceniem zbędnych kilogramów.

Działanie zielonej kawy i kwasu chlorogenowego jest w pełni bezpieczne i wykazuje właściwości stymulujące naturalne procesy w organizmie. Dzięki temu nie ma ryzyka niekorzystnych dla organizmu efektów, w postaci efektu jojo po zakończeniu kuracji. Takie właściwości mają jednak dobrej jakości, naturalnie preparowane ziarna zielonej kawy, więc warto sięgać jedynie po certyfikowaną zieloną kawę, ze sprawdzonych źródeł.

Największą i najwyższej jakości dawkę kwasu chlorogenowego zawierają naturalne suplementy odchudzające, oferowane przez firmę Wish w sklepie www.zdrowiemarket.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto